Veel backpackers doen niet enkel 1 land aan. Vaak gaan ze langs meerdere landen en soms ook langs meerdere continenten. Zeker wanneer je verschillende continenten aan doet tijdens je reis kan je toch al snel spreken van een wereldreis. Veel mensen gaan tijdens hun wereldreis naar Australië. Vaak gaan ze daar werken en rondreizen te gelijk. Eenmaal aan die kant van de wereld bezoeken ze ook graag Nieuw Zeeland “nu ze toch n de buurt zijn”. Logisch. Het scheelt nogal wat vlieguren uit Australië naar Nieuw Zeeland of uit Nederland naar Nieuw Zeeland.

Nieuw Zeeland combineren

Bali is tegenwoordig enorm populair als vakantie bestemming. Veel mensen die Nieuw Zeeland willen bezoeken vliegen dan ook over Bali om daar nog even een tussenstop te maken. Ben jij dit ook van plan raden we je aan om eens op Reis-Expert.nl te kijken. Hier vind je een hoop informatie over het backpacken in Azië. Een andere combinatie die populair onder backpackers is, is Australië. Veel mensen die in aan het backpacken in Australië zijn maken vaak de oversteek naar Nieuw Zeeland. Eenmaal in Australië is de oversteek vanuit Australië naar Nieuw Zeeland vrij eenvoudig en goedkoop. En als je dan toch aan de andere kant van de wereld bent, kan je Nieuw Zeeland maar beter meepakken toch? Helaas gaan deze backpackers vaak maar een paar weken naar Nieuw Zeeland. Wat in onze ogen toch eigenlijks veels te weinig is.

Backpack

Voorbeeld wereldreis

Wil jij echt de hele wereld zien? Hieronder hebben we een ‘route’ voor je opgesteld waarin rekening is gehouden met logische vliegroutes. Dat wil zeggen vluchten die meerdere keren per dag worden uitgevoerd en daardoor voordeliger zijn dan andere vluchten.

Amsterdam > Bangkok > zoveel mogelijk over land naar Bali > heel Nieuw-Zeeland/Australië > Hong Kong > Los Angeles > westkust Noord-Amerika > Midden-Amerika > Zuid-Amerika > via de oostkust weer terug omhoog naar New York > Amsterdam

Werken tijdens wereldreis

In Nieuw-Zeeland of Australië is werken tijdens je backpackreis heel goed mogelijk. Zeker in Australië is het heel normaal geworden om als backpacker een aantal weken of maanden te gaan werken. Het leven in Australië kan namelijk behoorlijk duur zijn. Sommige doen het uit pure noodzaak om hun reis te kunnen verlengen, de ander vind het prettig om wat bij te verdienen en mensen te leren kennen op deze manier. En zeg zelf. Werken met een zonnetje en leuke mensen in een vreemd land is toch leuker en uitdagender dan hier in Nederland! Via www.activityinternational.nl kan je je werk voor zowel Nieuw-Zeeland als Australië regelen. Zij regelen je werkvisa, verzekering en andere zaken die belangrijk zijn om de gaten te houden. Vraag hier gratis hun magazine aan.

Vliegtickets

Wereldereis tickets

Toen wij in 2009 op wereldreis vertrokken was het eerste wat we deden kijken wat het voordeligst was met tickets. We hebben het halve internet afgezocht naar wat nu precies goedkoper en/of makkelijker was. In Nederland je tickets boeken of alles onderweg boeken. Uiteindelijk hebben we gekozen voor het wereldticket! Zij namen alles uit handen. Ze boekte de tickets met de meest gunstige tijden, verzamelde alle data en onderweg hadden we alle vrijheid om ons ticket aan te passen.