Als je gaat backpacken is een goede voorbereiding van groot belang. Een goed begin is immers het halve werk. Het begint natuurlijk met het uitkiezen van het land waar jouw ontdekkingsreis gaat beginnen. Dan ga je een backpack kopen met bijbehorende accessoires als een kabelslot, reishanddoek en een poncho. Denk ook aan geschikte kleding, elektronica, oordopjes, DEET en pleisters. Als alles is ingepakt kan de reis beginnen! Oh wacht, je vergeet nog 1 ding: de handige backback apps te downloaden!

Maps.me

Na ons eerste avontuur alles via een ouderwets routeboek gevonden te hebben was Maps.me voor ons een verademing. De app werkt zoals google maps maar dan offline. Je kunt de kaarten van Nieuw Zeeland op je telefoon downloaden. Ideaal voor backpackers die geen internet hebben op hun mobiel. Je kunt routes plannen maar ook zoeken naar benzine stations, restaurants, supermarkten, enz. Wat ons betreft een must. Zorg wel dat je genoeg ruimte heb op je telefoon om de kaarten te kunnen downloaden.

Tripadvisor

De app Tripadvisor gaat jou helpen tijdens het backpacken met het vinden van een geschikte plek om te overnachten, een goedkoop restaurantje en bij het vinden van die ene interessante bezienswaardigheid. En wat dacht je van die ene kroeg waar alle backpackers samen komen? Het advies is gebaseerd op miljoenen reizigers beoordelingen en het is ook mogelijk om je eigen beoordelingen toe te voegen en reisvragen te stellen in het forum.

Wi-Fi Finder

Tijdens jouw backpack avontuur wil jij natuurlijk wel in contact blijven met het thuisfront. En omdat bellen in het buitenland ontzettend duur is, gebruik jij daar diensten als WhatsApp en Skype voor. Deze diensten zijn gratis maar er is wel Wi-Fi voor nodig. De Wi-Fi Finder app helpt jou bij het vinden van een Wi-Fi verbinding. Zo kun je die ene gave foto van die mooie waterval op Facebook zetten.  

CamperMate / Camping New Zealand

Ideaal voor de backpackers die met een tent of camper door Nieuw Zeeland reist. Deze apps geven namelijk (bijna) alle campings weer inclusief reviews, prijs, locatie en nog veel meer informatie. Ideaal dus voor onderweg. Ze geven naast betaalde campings ook gratis campings en DOC sites aan.