Iets wat je absoluut niet wil is ziek worden tijdens je (backpack)reis of vakantie. Helaas weten wij uit ervaring dat het erg vervelend kan zijn als je in het ziekenhuis of bij de dokter beland. Op deze pagina proberen we je zo goed mogelijk voor te bereiden om gezond op reis te gaan.

Nieuw-Zeeland: verplichte en geadviseerde inentingen

De gezondheidszorg is in Nieuw Zeeland heel erg goed geregeld. Ziekenhuizen en verzorgingshuizen behoren zelfs tot de top van de wereld. Er zijn in Nieuw-Zeeland dan ook geen verplichte inentingen.

Voor Nieuw-Zeeland zijn er geen infectieziekten bekend en dus ook geen vaccinaties nodig

Gezond op reis

Dat er geen vaccinaties nodig zijn betekent niet dat je geen voorzorgsmaatregelen hoeft te nemen. Neem daarom altijd een goed gevulde EHBO kit mee. Denk o.a. aan paracetamol, pleisters, een verband en een verband schaar. Dit zijn dingen die onderweg altijd van pas komen. Als je net op excursie bent of ergens verblijft waar er geen apotheek is, is het fijn als je zelf wat spullen bij je hebt voor de eerste hulp.

Mocht je onder doktersbehandeling zijn en/of medicijnen gebruiken vraag dan aan je arts of apotheek of je ergens rekening mee dient te houden. Neem ook voldoende medicijnen mee zodat je niet zonder komt te zitten. Je hebt ook een medicijnen paspoort nodig voor bepaalde medicatie. Vraag ook dit aan je arts of apotheek en voorkom eventuele problemen bij de douane.