Een backpack reisverzekering afsluiten is verstandig. Het is vaak één van de eerste dingen waar op bezuinigd wordt. Dat snappen we aangezien een reis het nodige kost.

Maar een ongeluk zit altijd in een klein hoekje maar als je voor langere tijd weggaat wordt dat hoekje steeds groter. Afhankelijk van je zorgverzekering kan een ziekenhuisbezoekje duur uitvallen als je niet goed verzekerd bent. Of je zal maar net je gloednieuwe camera, speciaal voor deze backpack reis gekocht, uit je tas of handen laten vallen. Een nieuwe is weer een flinke hap uit je budget. Allemaal dingen die je liever niet wil meemaken. Of in ieder geval goed geregeld wil hebben. Sluit daarom een goede backpack verzekering af voordat je op reis gaat.

Backpack reisverzekering

Voor backpackers is de beste optie om de speciale backpack reisverzekering van Tasman af te sluiten. Je kan deze helemaal zelf samenstellen. Ben je top verzekerd dan heb je geen uitgebreide geneeskundige verzekering nodig. Kijk daarom eens op hun website om te kijken wat jouw kosten zouden zijn voor een perfecte backpack reisverzekering.

Ander soort reisverzekering

Ga je toch liever voor een andere verzekeraar dan moet je op een paar dingen letten. Je hebt namelijk verschillende soorten reisverzekeringen.

Kortlopende reisverzekering – Een kortlopende reisverzekering lijkt een goedkope optie maar dit is niet altijd het geval. Kortlopende reisverzekeringen sluit je specifiek af voor jouw reis of vakantie. Bekijk per verzekeraar goed of dit voordeliger is dan het afsluiten van een backpack reisverzekering of een doorlopende reisverzekering.

Doorlopende reisverzekering – als je langere tijd op reis gaat (wat in Nieuw Zeeland vaak het geval is) is beter af met een doorlopende reisverzekering. Deze is, normaal gesproken, onafhankelijk van je vakantie op reis en wordt per maand of (vaak) per jaar betaald. Een nadeel van de doorlopende reisverzekering is dat je vaak maar voor een beperkt aantal dagen achter elkaar mag reizen. Ga je dus een lange backpack reis maken van meerdere maanden heb je hier niet voldoende aan. Kijk op de website van Europeesche voor meer informatie over reisverzekeringen.