Het mag duidelijk zijn dat wanneer je wilt gaan backpacken je een goede backpack nodig hebt. Het goede nieuws is dat er keuze genoeg is. Het ‘slechte nieuws’ is dat je door al deze keuze de draad een beetje kwijt kan raken. Houdt tijdens het backpack kopen rekening met het feit dat je er mee zult moeten lopen en dat de backpack (als het meezit) langere tijd mee moet. Koop daarom liever een backpack die wat duurder is. Dat levert je een hoop plezier op tijdens het backpacken. Je wilt niet halverwege je reis een nieuwe kopen omdat je backpack kapot is gegaan. Wil je een goede backpack kopen dan betaal je ongeveer €100 tot €250.

Welke backpack kopen?

Dat is lastig te bepalen. Er zijn nogal wat verschillende reizigers/backpackers. De één neemt heel veel mee, de ander koopt alles ter plekke. Stap 1 is dus bepalen hoeveel je mee wilt nemen. Hoe meer je meeneemt hoe groter je backpack moet zijn, dat mag duidelijk zijn. Over het algemeen zit je met een backpack van rond de 60 liter wel goed. Naast je backpack is het ook handig om een daypack mee te nemen. Dit is een kleinere rugzak (25 a 30 liter) die je overdag meeneemt de stad in of als je activiteiten gaat doen. Ook voor deze dayback geldt dat je hem (nog vaker dan je backpack) vaak zult dragen. Koop daarom een goede dayback die comfortabel zit en waar genoeg in kan. Zo kan je hem ook op excursies van enkele dagen gebruiken.

De beste backpack merken

  Backpack kopen

Welke maat?

Voordat je een backpack gaat kopen bepaal de ongeveer welke maat je nodig hebt. Koop in ieder geval niet een te grote backpack! Het probleem met backpacks, koffers of tassen is namelijk dat je ze altijd vol propt. Hoe groter je backpack, hoe meer je meeneemt.. Een backpack is daarom ook niet afhankelijk van hoe groot je bent (een fout die nog wel eens gemaakt wordt). Het ligt er aan wat je gaat doen in Nieuw Zeeland. De maten van een backpack worden aangeduid in liters. Over het algemeen is 65 liter meer dan genoeg. Je hebt ook 80 liter maar dat is gekkenwerk. Minder dan 20 wordt weer wat krap. De kans is groot dat je onderweg hier en daar nieuwe kleren koopt. Neem alleen het broodnodige mee waarvan je zeker weet dat je het gebruikt! Vertrek dus nooit met een overvolle backpack!

Pas je backpack

Als je online een backpack koopt wordt passen wat moeilijk. Een mogelijkheid is om naar een outdoor winkel gaan en je daar goed te laten informeren, verschillende modellen passen en dan hetzelfde model voor minder online kopen! Laat je goed uitleggen hoe je een backpack afstelt! Er is niks vervelender dan een backpack die onderweg niet lekker zit. Stop altijd wat dingen in de backpack zodat je kan voelen hoe het zit als de backpack gevuld is. Houd er rekening mee dat je een backpack op je heupen draagt en niet op je schouders. Klemt de backpack niet op je schouders? Zijn de straps stevig? Als je veel gaat wandelen zal je de backpack veel dragen dus het is belangrijk dat het lekker zit. Koop een backpack niet naar de lengte van je lichaam maar naar de lengte van je torso!

Online backpack kopen?

Er zijn nogal wat mogelijkheden om je backpack online te kopen. Asadventure heeft een groot aanbod aan verschillende tassen. Daarnaast bieden ze ook andere handige spullen voor jouw backpack reis. Denk aan een slaapzak of EHBO kit. Ook Travelbags.nl heeft een mooi assortiment aan backpack tassen. Bovendien kun je alle producten gratis retourneren binnen 2 weken. Vaak is het online kopen van een backpack een stuk goedkoper dan in een fysieke winkel.

The North Face – €140

Lowe Alpine – €129,95

Nomad – €139,95