Vanaf Nederland naar Nieuw Zeeland vlieg je, helaas, niet in één vlucht. Daar is de afstand te groot voor. Hou er dus rekening mee dat wanneer je een ticket naar Nieuw Zeeland boekt, er altijd een overstap in je vlucht zit. Omdat het vaak twee maal twaalf uur vliegen is ben je dus lang onderweg.

TIP – boek hier de goedkoopste vliegtickets naar Nieuw Zeeland

Het is dan ook aan te raden om van je overstap een tussenstop te maken. Dit houdt in dat je een aantal dagen op de locatie (bijvoorbeeld Hong Kong of Bali) blijft voordat je door vliegt naar Nieuw Zeeland. Meestal kun je dit gratis omzetten. Op deze manier ben je beter uitgerust als je in Nieuw Zeeland aankomt en zie je ook nog eens een andere plek. Je kan er ook voor kiezen om z.s.m. weer door te vliegen. Op deze manier bespaar je tijd en kun je dus langer van het schitterende Nieuw Zeeland genieten.

Vliegticket naar Nieuw Zeeland

Wil je een vliegticket Nieuw Zeeland gaan boeken? Hou dan rekening met een aantal zaken. Om te beginnen zoals hierboven geschreven de reistijd. Je bent lang onderweg, stel je hier op in. Beslis of je een tussenstop maakt of dat je z.s.m. weer doorvliegt. Omdat je een lange afstand aflegt en je biologische klok aan de nieuwe tijdszone moet wennen, krijg je te maken met een jetlag. Een jetlag hoort erbij wanneer je gaat vliegen naar Nieuw-Zeeland. Maar je kunt hem wel beperken. Ga na aankomst op de lokale tijden eten en slapen. Op deze manier went je lichaam sneller aan de nieuwe tijdzone.

Daarnaast is het belangrijk hoe lang je door Nieuw Zeeland wil reizen. Is het een vakantie waarvan je zeker weet wat de einddatum is? Dan kun je makkelijk een retour ticket boeken met vaste data. Ga je voor langere tijd backpacken dan kan je er voor kiezen om een flexibel ticket te nemen. Dit houd in dat je de data kan aanpassen. Heb je het naar je zin, blijf je nog wat langer. Wil je toch eerder terug of naar een ander land, kan je dit ook laten aanpassen. Hou er wel rekening mee dat wanneer je langer dan 3 maanden in Nieuw Zeeland wilt blijven je een visum nodig hebt.

Lake Tekapo

Het prachtige Tekapo

Online Vliegtickets Nieuw Zeeland boeken, stap voor stap!

Wij hebben een aantal tips die je zeer waarschijnlijk geld kunnen besparen bij het boeken van een ticket. Het is geen hogere wiskunde maar logisch nadenken. Met een beetje geluk kan je zo een paar honderd euro besparen. Afhankelijk van hoe flexibel je bent. Wij houden altijd de volgende stappen aan bij het boeken van een vlucht;

Stap 1;

Vlieg buiten NIET in schoolvakanties. Dit lijkt misschien logisch maar toch vliegen nog heel veel mensen nog in de vakanties omdat ze vast zitten aan deze data of omdat ze denken dat er minder mensen vliegen met kerst of oud & nieuw. Toch kan het enorm in ticketprijs schelen als je net even voor of na het vakantie seizoen vliegt.

Stap 2;

Vlieg door de weeks. Ook weer een inkoppertje zou je denken. En toch zien wij elke dag weer vragen van mensen waarom hun ticket op de zondag zoveel duurder is dan de, pakweg, dinsdag. Omdat veel mensen graag op een vrijdag, zaterdag of zondag vliegen. Dus vlieg op een dinsdag, woensdag of donderdag. Ook dit kan schelen in de ticket prijs. Minder vraag is een goedkoper aanbod.

Stap 3;

Download de app van Skyscanner! Zelf doen we dit altijd. Zij hebben namelijk de optie om een prijsalarm in te stellen. Dit is een handige tool die de prijs van een bepaald ticket in de gaten houdt. Dus als je naar Auckland wilt vliegen houd dan op de app in de gaten wat de prijs doet op de door jou aangegeven data. Zo krijg je dus bericht als de prijs stijgt maar ook als hij daalt. En dat is wat we zoeken.

Dit zijn onze stappen die wij altijd nemen als we een ticket boeken. Zoals ik al zei, het is geen hogere wiskunde maar het werkt voor ons wel altijd.