Toen wij door Nieuw Zeeland reisden, kochten we na aankomst een kleine camper. De camper is de meest populaire manier om je door Nieuw Zeeland te verplaatsen. Je hebt alle vrijheid van de wereld en je hebt altijd een bed en kookspullen bij je. Je kunt dus overal stoppen en kamperen wanneer dat nodig mocht zijn.

Camper kopen Nieuw Zeeland

Door heel Nieuw Zeeland vind je genoeg campings waar je kunt verblijven. Daarnaast mag je in grote delen van het land wild kamperen waardoor je soms letterlijk in the middle of nowhere kunt kamperen. Een prachtige ervaring die je absoluut een keer gedaan moet hebben.

Het is misschien wat primitief maar de rust, stilte en privacy maken een hoop goed. Als je geluk hebt en het is een heldere nacht kan je daarnaast ook nog eens prachtig genieten van de sterren!

Camper schoonmaken

Wakker worden in Ohope Beach

Ohope Beach

Koop met buy back garantie!

Wil je een camper kopen met buy back garantie neem dan contact met ons op. Via onze partner in Nieuw Zeeland (waar we zelf ervaring mee hebben) kunnen wij je helpen aan een camper met buy back garantie. Zij hebben een groot assortiment aan campers (helaas staan ze nog niet allemaal op de site). Bij hen kopen en verkopen is vaak een stuk goedkoper dan huren en daarnaast helpen ze je met het overschrijven, verzekeren en andere zaken. Je hebt ook direct een vast adres in Nieuw Zeeland voor eventuele post en andere zaken. Neem contact met ons op, dan is de kans groot dat Pete je een prima deal biedt met $100 korting omdat je via ons boekt!

Meer informatie

Verkeersregels

Er gelden in Nieuw Zeeland eigenlijk dezelfde verkeersregels als in Nederland/ Europa. Alle afstanden worden in kilometers aangegeven. De maximale snelheid is er 100 km/u buiten de bebouwde kom en 50 km/u binnen. Let goed op je snelheid. Door de slingerende wegen kan hard rijden hier erg gevaarlijk zijn. Het verbod op alcohol wordt in Nieuw Zeeland streng gecontroleerd. Drink daarom helemaal geen alcohol als je nog moet of wil rijden. Ook niet de twee biertjes die in Nederland wel zijn toegestaan.

Verder hebben de auto’s die van rechts komen net als bij ons voorrang, ondanks dat je aan de linkerkant van de weg rijdt. Gordels zijn verplicht op zowel de voor- als achterbank. Ook kinderzitjes moeten altijd een gordel gebruiken.

WOF, Wegenbelasting en Verzekeren

Hou bij de koop van een auto of camper ook rekening met de WOF (Warrant of Fitness – de Nieuw Zeelandse APK) en de wegenbelasting. De WOF is een sticker die op je vooruit zit waarop staat tot wanneer de auto goedgekeurd is. De wegenbelasting kan je per auto gewoon betalen bij het postkantoor. Een autoverzekering is niet altijd verplicht maar wij raden je aan dit wel te doen. Een ongeluk zit in een klein hoekje en je wil je geweldige backpack reis niet met schulden eindigen omdat je met torenhoge schadeclaims opgescheept zit. Een goede maatschappij om je verzekering bij af te sluiten is AA Insurance. Wij hebben zelf goede ervaringen met deze maatschappij. Je kunt zelf bepalen voor welk bedrag je het vervoersmiddel wil verzekeren, hoe je wil verzekeren (compleet of alleen wanneer je zelf schade rijdt), of je een ruit verzekering mee neemt, enz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]