MET DE BUS DOOR NIEUW ZEELAND

Natuurlijk heb je ook in Nieuw Zeeland de gelegenheid om gebruik te maken van de bus. Door het goede en veilige netwerk zijn veel plekken met de bus goed bereikbaar. Naar de meer afgelegen plaatsen gaan vaak kleinere busjes. Voor de langere afstanden kun je gebruik maken van ‘gewone’ bussen. Hiervoor zijn er verschillende ondernemingen bij wie je bustickets kunt boeken.

De bekendste backpacker bussen zijn toch wel de Kiwi Experience (ook wel de magic bus genoemd), Stray travel! Met deze busmaatschappijen kan je reizen tussen de grotere plaatsen en de meeste bezienswaardigheden van Nieuw Zeeland. De bussen hebben bijna allemaal toiletten aan boord, stoppen regelmatig en vaak vertellen de chauffeurs ook nog wel interessant informatie over het gebied waar je doorheen rijdt.

Wil je andere mensen ontmoeten tijdens jou reis? Veel backpacker maken van de bovenstaande busmaatschappijen gebruik dus grote kans dat je snel vrienden maakt. Daarnaast geven ze vaak korting op allerlei leuke activiteiten.

vakantie nieuw zeeland

MET DE TREIN DOOR NIEUW ZEELAND

Vanwege het lage aantal inwoners heeft Nieuw Zeeland geen uitgebreid netwerk aan spoorwegen. De treinen die er rijden zijn vrij comfortabel voorzien en rijden door de meest schitterende landschappen.

De trein is wat sneller dan de bus maar heeft als nadeel dat ze geen groot bereik heeft. Daarnaast is de trein iets duurder dan de bus. Er zijn maar een aantal routes beschikbaar, kijk voor meer informatie over de trein in Nieuw Zeeland op www.railnewzealand.com.