Vliegen in Nieuw Zeeland is een goede optie als je minder tijd hebt en toch veel van het schitterende land wil zien. Het vliegverkeer is goed geregeld en er zijn verschillende maatschappijen die naar veel plaatsen binnen Nieuw Zeeland vliegen. Air New Zealand is hiervan de grootste en bekendste. Het nadeel van vliegen is dat de prijzen vaak hoger zullen uitvallen dan de andere manieren van transport.

Binnenlandse vluchten Nieuw Zeeland

Zoals hierboven beschreven is Air New Zealand de bekendste vliegmaatschappij van Nieuw Zeeland. Ze vliegen met goed onderhouden vliegtuigen welke voorzien zijn van vriendelijk personeel en uitstekend eten en drinken. Mede hierdoor behoort Air New Zealand tot een van de beste vliegtuig maatschappijen ter wereld.

Sunset or sunrise (dawn, dusk ) flight of the airplane (jet) over beautiful sky and ocean.

Service en Maaltijden

Het handelsmerk van Air New Zealand is de uitstekende service aan boord van het vliegtuig. Elke stoel heeft zijn eigen entertainmentsysteem waarop je films, spelletjes en de route informatie. Daarnaast zijn ook de maaltijden aan boord bijzonder goed. Een binnenlandse vlucht met Air New Zealand is dan ook bijzonder prettig.

Bagage

Op de binnenlandse vluchten in Nieuw-Zeeland geldt, dat u per persoon in totaal maximum 20kg bagage mag meenemen (maar als de vluchten in aansluiting zijn op internationale vluchten van Air New Zealand, dan geldt ook het “one piece concept”. U mag bovendien 1 stuk bagage meenemen in de cabine (met max. gewicht van 7kg en maximum afmeting van 115cm [lengte+breedte+hoogte]).