Toen wij in 2009 en ook weer in 2017 door Nieuw Zeeland aan het reizen waren kochten we na aankomst een kleine camper. De camper is de meest populaire manier om je door Nieuw Zeeland te verplaatsen. Je hebt alle vrijheid van de wereld en je hebt altijd een bed en kookspullen bij je. Je kunt dus overal stoppen en kamperen wanneer dat nodig mocht zijn. Door heel Nieuw Zeeland vind je genoeg campings waar je kunt verblijven. Daarnaast mag je in grote delen van het land wild kamperen waardoor je soms letterlijk in the middle of nowhere kunt kamperen. Een prachtige ervaring die je absoluut een keer gedaan moet hebben. Het is misschien wat primitief maar de rust, stilte en privacy maken een hoop goed. Als je geluk hebt en het is een heldere nacht kan je daarnaast ook nog eens prachtig genieten van de sterren!

CAMPER KOPEN NIEUW ZEELAND

MET BUY BACK GARANTIE

Wil je een camper kopen met buy back garantie neem dan contact met ons op. Via onze partner in Nieuw Zeeland (waar we zelf ervaring mee hebben) kunnen wij je helpen aan een camper met buy back garantie. Zij hebben een groot assortiment aan campers (helaas staan ze nog niet allemaal op de site). Bij hen kopen en verkopen is vaak een stuk goedkoper dan huren en daarnaast helpen ze je met het overschrijven, verzekeren en andere zaken. Je hebt ook direct een vast adres in Nieuw Zeeland voor eventuele post en andere zaken. Neem contact met ons op, dan is de kans groot dat Pete je een prima deal biedt met $100 korting omdat je via ons boekt!

CAMPER HUREN NIEUW ZEELAND

Wij kochten de camper maar je kunt er ook één huren. Er zijn vooral in Auckland, Queenstown en Christchurch een groot aantal camper verhuur bedrijven. Je hebt campers met twee, vier of zelfs zes slaapplaatsen. Daarnaast zijn ze vaak voorzien van een kookgerei waardoor je altijd zelf je eten kunt klaarmaken. De huurprijs is ook bij een camper afhankelijk van de grootte, het seizoen en andere factoren. Het is wel verstandig je camper van te voren alvast te boeken zodat je geen tijd hier mee verliest als je eenmaal in Nieuw Zeeland bent. Hou er rekening mee dat er een behoorlijk borg betaald moet worden en dat je vaak niet mag huren als je onder de 21 jaar bent.

EEN AUTO/CAMPER KOPEN OF HUREN?

Als je voor langere tijd door Nieuw Zeeland gaat reizen is het aan te raden een auto of camper te kopen. Dit is een van de goedkoopste manieren om door het land te reizen. Vooral in steden als Auckland en Christchurch heb je een groot aanbod van tweedehands auto’s. Je kunt kijken bij lokale autodealers, kranten en natuurlijk het internet. Zo zijn er websites als www.carfair.co.nz. Bij sommige autodealers kun je een auto kopen met een ‘buy-back’-garantie. Dit houdt in dat je bij de koop van je auto een bedrag af spreekt waarvoor de dealer je auto aan het einde van de reis terugkoopt. Wij raden aan hier wel goed op te letten. Over het algemeen gaat dit prima maar er zijn ook autodealers die bij terugkomst ineens gaan zeuren over versleten banden, een krasje (die er misschien al zat) en dus minder willen betalen dan afgesproken.

Wakker worden @Ohope Beach

Verkeersregels

Er gelden in Nieuw Zeeland eigenlijk dezelfde verkeersregels als in Nederland/ Europa. Alle afstanden worden in kilometers aangegeven. De maximale snelheid is er 100 km/u buiten de bebouwde kom en 50 km/u binnen. Let goed op je snelheid. Door de slingerende wegen kan hard rijden hier erg gevaarlijk zijn. Het verbod op alcohol wordt in Nieuw Zeeland streng gecontroleerd. Drink daarom helemaal geen alcohol als je nog moet of wil rijden. Ook niet de twee biertjes die in Nederland wel zijn toegestaan.

Verder hebben de auto’s die van rechts komen net als bij ons voorrang, ondanks dat je aan de linkerkant van de weg rijdt. Gordels zijn verplicht op zowel de voor- als achterbank. Ook kinderzitjes moeten altijd een gordel gebruiken.

camper kopen Nieuw Zeeland

Met de Auto door Nieuw Zeeland

Naast de camper kan je ook met de auto door Nieuw Zeeland. Het land is perfect om met de auto, en eventueel een tent, te ontdekken. De wegen zijn goed onderhouden en normaal gesproken veilig. Hou er wel rekening mee dat Nieuw Zeeland heuvelachtig is. Dit maakt het land zo mooi en uitdagend maar het rijden soms wat lastiger. Zeker gezien het feit dat ze aan de linker kant van de weg rijden. De wegen buiten de steden zijn erg rustig. Je kunt er soms uren rijden zonder een tegenligger tegen te komen. De afstanden zijn vaak goed te overbruggen en er zijn voldoende tankstations die soms 24 uur per dag geopend zijn. Je kunt er met je eigen Nederlandse of Belgische rijbewijs rondrijden, zorg wel dat je rijbewijs vertaald is om problemen te voorkomen.

WOF, Wegenbelasting en Verzekeren

Hou bij de koop van een auto of camper ook rekening met de WOF (Warrant of Fitness – de Nieuw Zeelandse APK) en de wegenbelasting. De WOF is een sticker die op je vooruit zit waarop staat tot wanneer de auto goedgekeurd is. De wegenbelasting kan je per auto gewoon betalen bij het postkantoor. Een autoverzekering is niet altijd verplicht maar wij raden je aan dit wel te doen. Een ongeluk zit in een klein hoekje en je wil je geweldige backpack reis niet met schulden eindigen omdat je met torenhoge schadeclaims opgescheept zit. Een goede maatschappij om je verzekering bij af te sluiten is AA Insurance. Wij hebben zelf goede ervaringen met deze maatschappij. Je kunt zelf bepalen voor welk bedrag je het vervoersmiddel wil verzekeren, hoe je wil verzekeren (compleet of alleen wanneer je zelf schade rijdt), of je een ruit verzekering mee neemt, enz.

Huren

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een auto te huren. Er zijn door heel Nieuw Zeeland genoeg autoverhuurbedrijven. Prijzen hangen af van de grootte van de auto, auto merk, het seizoen en natuurlijk hoe lang je de auto wilt huren. Hou er rekening mee dat er een behoorlijk borg betaald moet worden en dat je vaak niet mag huren als je onder de 21 jaar bent. Daarnaast is het goed om in de gaten te houden of de prijs inclusief of exclusief verzekering is.