Nieuw Zeeland is een groot land. Je hebt dus goed vervoer Nieuw Zeeland nodig om het land optimaal te kunnen verkennen. Je kunt in Nieuw Zeeland kiezen uit verschillende vervoersmiddelen. Er zijn tickets voor bussen beschikbaar waar je op en af kan stappen wanneer je maar wil. Wil je meer vrijheid tijdens het backpacken kan je ook kiezen om een auto of camper te kopen of te huren. Heb je weinig tijd en wil je snel de oversteek maken van het Noordereiland naar het Zuidereiland kan je ook kiezen voor een binnenlandse vlucht. Mogelijkheden wat betreft het vervoer in Nieuw Zeeland zijn er dus genoeg.

Vervoer Nieuw Zeeland

De meeste gebruikte opties als vervoer in Nieuw Zeeland zijn natuurlijk de auto en de camper. Veel backpackers kiezen echter ook steeds vaker voor een van de vele bussen die met verschillende organisaties die door het land rijden.

Je leest meer over de auto of camper mogelijkheden op de pagina auto of camper in Nieuw Zeeland en op de pagina bus of trein Nieuw Zeeland lees je meer over de mogelijkheden met de bus of trein.

De meest luxe en snelste manier van reizen door Nieuw Zeeland is natuurlijk via binnenlandse vluchten. Dit is echter buiten  het budget van de meeste backpackers. Mocht je er meer over willen lezen kijken dan op de pagina binnenlandse vluchten Nieuw Zeeland.

Naast de boven genoemde mogelijkheden zijn er nog veerdiensten en het liften door Nieuw Zeeland. Met de veerdiensten zal je hoogstwaarschijnlijk te maken krijgen, het liften is erg populair in Nieuw Zeeland. Zeker onder backpackers.

Wellington

Veerdiensten in Nieuw Zeeland

Omdat Nieuw Zeeland uit verschillende eilanden bestaat zijn er ook verschillende veerdiensten waarvan je gebruik kunt maken. De belangrijkste is natuurlijk de verbinding tussen Wellington en Picton. Ofwel de oversteek tussen het Zuidereiland en het Noordereiland.

Deze varen dagelijks zo’n 5 keer en doen er ongeveer 3 uur over om op het andere eiland aan te komen. Het is aan te raden om bij mooi weer op het dek te gaan staan want je vaart lang schitterende natuur. Neem bij slecht weer een reispilletje mee als je last hebt van zeeziekte want het kan behoorlijk spoken.

Dit geld helemaal voor de oversteek van Invercargill naar Stewart Island. Hier steek je een van de meest ruige zeeën over die er zijn. Niet voor de mensen met een gevoelige maag dus. Wel absoluut de moeite waard. Daarnaast zijn er nog een aantal andere veerdiensten naar kleinere eilanden zoals in de Bay of Islands en van Rawene naar Kohukohu.

Liften door Nieuw Zeeland

Liften is in Nieuw Zeeland de normaalste zaak van de wereld. De Kiwi’s zelf en daarnaast ook veel buitenlandse reizigers maken veel gebruik van deze goedkope manier van reizen. De Kiwi bevolking is erg vriendelijk en omdat het zo ingeburgerd is nemen ze graag lifters mee.

Hou in sommige (minder bevolkte) streken rekening met een wat langere wachttijd. Wij raden aan om niet met teveel personen tegelijk te gaan liften, maximaal 2 tegelijk en hou altijd een bordje bij de hand met daarop duidelijk zichtbaar je bestemming. Ondanks dat het liften algemeen geaccepteerd is en veel Kiwi’s het zelf ook doen brengt het wel risico’s met zich mee.

Je moet natuurlijk goed opletten bij wie je instapt. Vooral vrouwen alleen lopen meer risico dan mannen.