Naast het backpacken in Nieuw Zeeland is het land ook een populaire bestemming voor vakanties of een mooie rondreis. Nieuw Zeeland schikt zich perfect voor een schitterende rondreis. Zowel het Noordereiland als het Zuidereiland hebben meer dan genoeg bezienswaardigheden die het bezoeken waard zijn.

Of wat te denken van alle activiteiten die je er kunt doen! Het land heeft een geweldige veelzijdigheid die je met een rondreis Nieuw Zeeland perfect kunt ervaren.

De meeste bezoekers beginnen hun rondreis in Auckland omdat hier tevens de luchthaven is waar je aankomt. Auckland ligt op het Noordereiland maar je kunt eenvoudig met de boot de oversteek maken naar het Zuidereiland. Je kunt ook direct doorvliegen met een binnenlandse vlucht. Beide eilanden zijn bieden een ongekende hoeveelheid diversiteit en zijn dan ook absoluut de moeite waard voor een uitgebreide rondreis.

Mogelijkheden voor een Rondreis Nieuw Zeeland

De veelzijdigheid maakt Nieuw Zeeland populair voor een rondreis. De lange vliegafstand die je moet afleggen om er te komen maakt het bezoeken van 1 van de 2 eilanden minder interessant. Als je er dan toch bent kunt je maar beter direct het mooiste van beide eilanden bekijken, is ons idee.

Uiteraard moet je daar wel de tijd voor hebben. De goede infrastructuur zorgen er voor dat je redelijk eenvoudig zoveel mogelijk van Nieuw Zeeland kunt zien tijdens jouw rondreis.

NEw Zealand1 ST

Wat voor rondreis Nieuw Zeeland?

Nieuw Zeeland kun je op veel verschillende manieren ontdekken. Het mooiste is in onze ogen om dit per auto of camper te doen.  Als je een rondreis boekt houdt dit vaak in dat je per auto of per camper het land gaat door reizen.

 Als je met je een auto, of beter camper op rondreis door Nieuw Zeeland gaat heb je alle vrijheid van de wereld. Je kunt gaan en staan waar je wil, wanneer je dat wil en met wie je dat wil. Daarnaast zijn bij zo’n rondreis vaak van te voren alle overnachtingen al geregeld, je hoeft dus niet zelf op zoek naar een camping of hotel. Ideaal voor de perfect rondreis.

Ook het gratis “wild kamperen” is een onvergetelijke ervaring en maakt het voor backpackers lekker goedkoop om te overnachten. Daarnaast kun je uit verschillende routes kiezen. De Pacific Coast Highway en de Thermal Explorer highway zijn een aantal voorbeelden van populaire routes. Mocht je een reisgids Nieuw Zeeland hebben aangeschaft vind je ook hierin een aantal voorbeeld routes. Ook op onze website vind je een aantal routes voor Nieuw Zeeland.