Nieuw-Zeeland is een populair vakantieland, en veel mensen komen hier naartoe voor de verschillende nationale parken en onbewoonde eilanden. De natuur van Nieuw-Zeeland is uniek, omdat het land zich 80 miljoen jaar geleden heeft afgescheiden van de rest van de wereld. Je vindt hier bijzondere regenwouden met tientallen soorten varens. Op het Noordereiland groeit de bijzondere Kauri-boom die heel oud en uitzonderlijk hoog kan worden. In Nieuw-Zeeland leven niet veel viervoeters, en weinig amfibieën en reptielen. Maar vogelaars kunnen hier hun hart ophalen, en je vindt er veel grote insecten. Verder is het klimaat aangenaam, vooral op het Noordereiland waar je diverse kiwiplantages ziet. Op het Zuidereiland vind je veel bergen.

Hiken in Nationaal park Tongariro

Dit nationaal park ligt op het Noordereiland en heeft drie actieve vulkanen, waarvan er één model stond voor Mount Doom in de film Lord of the Rings. Het park is zo mooi dat het op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Wandel de schitterende Togariro Alpine Crossing of beklim Mount Ruapehu. Je zult niet teleurgesteld worden, het uitzicht is overweldigend!

De bekende blauwe meren van Tongariro

De Nieuw-Zeelandse Alpen, Nationaal Park Fiordland en Nationaal Park Mount Aspiring

Hiken kun je ook op het Zuidereiland, zoals in het bergmassief de Nieuw-Zeelandse Alpen. Deze bergketen zorgt voor een natuurlijke scheiding tussen de oost- en westkust op het eiland. Dit berggebied heeft maar liefst 17 toppen boven de 3000 meter, met als absoluut hoogtepunt Mount Cook die in een eigen nationaal park ligt. Verder kun je op het Zuidereiland genieten van Nationaal Park Fiordland, het grootste natuurpark van Nieuw-Zeeland. Hier vind je een aantal extreem hoge watervallen. Het Nationaal park Mount Aspiring ligt ten zuiden van de Nieuw-Zeelandse Alpen en grenst aan Nationaal Park Fiordland. Het landschap kenmerkt zich door met sneeuw en gletsjers bedekte bergen en ruige rostwanden. Wandelaars en bergbeklimmers vinden het hier prachtig. Als je genoeg hebt van het lopen, kun je gaan kajakken of een schitterende boottocht maken door Milford Sound, het bekendste fjord van het park.

Whangamata & Donut Island

Wil je wat uitdagends doen, ga dan surfen bij Whangamata, een van de beste surfplekken van het land. Of kajak op een windstille dag naar Donut Island, een prachtig verborgen paradijs.

Kamperen in Waipoau Forest

Wil je iets heel bijzonders meemaken, dan moet je gaan kamperen onder de palmbomen in het indrukwekkende oerwoud Waipoau Forest. Je vindt hier de hoogste Kauriboom en je kunt er de loopvogel de kiwi tegen het lijf lopen.

Vulkanische parken in Rotorua en een bezoek aan de Maori’s

Nog specialer is een bezoek aan een van de vulkanische parken in Rotorua, waarna je de dag perfect kunt beëindigen met een ontmoeting met de oorspronkelijke bewoners de Maori’s in Tamaki Maori Village. Woon oude rituelen bij, en zing en dans met hen mee. Geniet samen van een traditioneel avondmaal.

Nationaal Park Abel Tasman

Dit is een waar paradijs op aarde. Nergens is het water blauwer en het klimaat aangenamer dan hier. Huur een kajak of ga wandelen, en geniet van de prachtige natuur!

Tip: Stel thuisblijvers gerust en laat hen je vlucht volgen!

Dat Nieuw-Zeeland een prachtig land is en dat backpacken voor velen de ultieme manier van reizen is weten we allemaal. Voor de thuisblijvers kan het soms echter aardig spannend zijn. Vooral de vluchten heen en terug wil men graag in de gaten kunnen houden. Wij raden aan om de thuisblijvers te voorzien van de vluchtnummers van heen- en terugreis. Hiermee kunnen ze op http://vluchtvolgen.nl gratis de gehele vlucht volgen. Dit alles gebeurt live op een zogenaamde flightradar. Deze radar is zowel op tablet en smartphone te gebruiken maar ook op je laptop of pc!

Sjoerd

Sjoerd

Backpacken In Nieuw Zeeland is een initiatief van 2 broers uit het Zuid Westen van Nederland. In 2009 en 2017 hebben wij een ruim 2 maanden met de backpack door Nieuw Zeeland gereisd. Je kunt wel zeggen dat dit schitterende land ons hart gestolen heeft. Daarom proberen we jullie zo enthousiast mogelijk te krijgen over dit pareltje aan de andere kant van de wereld.

Leave a Reply

zeventien − vijf =