]Reizen in Nieuw-Zeeland is een heel avontuur. Het land heeft zo ongelooflijk veel moois te bieden dat het lastig is om te bepalen wat je allemaal moet zien. Zeker als je niet zo lang te tijd hebt. Het voordeel van reizen in Nieuw-Zeeland is dat je er niet heen gaat voor een week. In combinatie met Australië pakken sommige Nieuw-Zeeland mee voor een week of 2. Maar gemiddeld gezien zijn mensen toch minimaal één tot twee maanden in Nieuw-Zeeland. Langer is altijd goed natuurlijk ?

Wat moet je gezien hebben?

Iedereen die naar Nieuw-Zeeland reist heeft ongetwijfeld een lijstje met de dingen die hij/zij wil zien of doen. Nieuw-Zeeland is qua oppervlakte net iets kleiner dan Italië dus er is genoeg te zien in het land. Weet je niet niet precies wat je allemaal wil zien? Geen nood! Wij hebben speciaal voor jou een To 10 gemaakt met de mooiste bezienswaardigheden in Nieuw-Zeeland die je absoluut gezien moet hebben!

Rotorua

Rotorua staat vooral, en gelukkig, bekend om de spectaculaire natuur rondom de stad. De stad iets boven het midden van het Noordereiland, op zo’n 60 kilometer ten zuiden van Tauranga, en 105 kilometer ten zuidoosten van Hamilton en met 55.000 inwoners is het nauwelijks een stad te noemen. Rotorua staat vooral bekend om de geisers en de kenmerkende zwavellucht maar biedt eigenlijk veel meer. Dat blijkt wel uit het feit dat Rotorua verschillende keren is bekroond is met de ‘New Zealand’s Most Beautiful City Award‘. Zo kan je niet alleen de bekende geisers of warmtebronnen verkennen maar ook erg goed mountainbiken (Rotorua behoort zelfs tot de beste spots ter wereld om te mountainbiken) en wandelen.

Rotorua

Milford Sounds

Sla een reisgids open van Nieuw Zeeland en de kans is vrij groot dat je een foto van Milford Sound tegen komt. Het is één van de mooiste regio’s van het land. Wat de Angkor Wat voor Cambodja is of de Grand Canyon in Amerika is Milford Sound voor Nieuw Zeeland. De Mitre Peak, ook wel Rahotu, steekt bijna 1.700 meter hoog boven het donkere water van van Milford Sound (Piopiotahi). Het is een plek waar je altijd langer blijft dan gepland om te genieten van de spectaculaire natuur. Het is een absolute must see in Nieuw Zeeland.

Milford Sound

Queenstown

Omringd door de bergen van de Remarkables en aan het indrukwekkende Lake Wakatipu is Queenstown één van de mooist gelegen steden van Nieuw Zeeland. Toch is het niet (alleen) de prachtige natuur die Queenstown zo populair maakt. Queenstown is namelijk de ‘Global Adventure Capital’ van Nieuw Zeeland. Je hoeft  je hier geen moment te vervelen met bungy jumpen, skydiven, skien of een canyon swing. Maar Queenstown is meer dan een Global Adventure Capital. Je hebt namelijk ook fancy restaurants, golfbanen, de omliggende bergen en uiteraard het prachtige meer!

Queenstown

Lake Wanaka

Lake Wanaka wordt omringd door indrukwekkende bergen met besneeuwde bergtoppen. Je kan hier makkelijk een paar dagen verblijven om al het moois te zien. Er is ook genoeg te doen hier. Zo kun je er trekkings lopen, een vlucht boven het meer doen, kajakken, vissen, jet-boaten, waterskiën etc. Het is een magische omgeving die je niet snel vergeet. Lake Wanaka staat niet voor niets in de Top 100 van Mooiste Meren ter wereld.

Kaikura

Kaikoura is een rustige stadje aan de oostkust van het Zuidereiland. Kaikoura ligt niet alleen aan de kust maar ook voor de, met sneeuw bedekte, Seaward Kaikoura Range waardoor de stad een bijzonder fotogenieke ligging heeft. Kaikoura staat vooral bekend vanwege het spotten van wilde dieren. Zo vind je hier walvissen, dolfijnen, zeehonden  pinguïns, stormvogels en verschillende soorten albatrossen. De reden dat hier zo veel zeedieren zitten komt door de vele voedingsstoffen in de zee. Als je met dolfijnen wil zwemmen of walvissen wil spotten is Kaikoura the place to be!

Kaikoura

Lake Taupo

Lake Taupo is zonder twijfel de bekendste trekpleister van Taupo. Met 616 vierkante kilometer is het grootste meer van Nieuw-Zeeland en tevens één van de mooist gelegen meren. In 186 na Chr. vond de grootste vulkaanuitbarsting op Nieuw-Zeeland plaats, hierdoor ontstond Lake Taupo. Lake Taupo is een ondergelopen krater wat het heldere water en rotsachtige inhammen verklaard. Lake Taupo staat bekend om de magische uitzichten met Mount Tongariro, Mount Ngauruhoe en de met sneeuw bedekte Mount Ruapehu op de achtergrond.

LAke Taupo ST

Abel Tasman National Park

Als Nederlander mag je dit park natuurlijk niet missen! Het Abel Tasman National Park is een indrukwekkend National Park gelegen aan de kust in Nelson op het Zuidereiland. Het is een paradijs op aarde die je kan verkennen met een cruise, zeilboot, watertaxi of kayak. Je kan hier slapen in één van de lodges (er zijn geen wegen en bijna geen bewoners) maar het slapen in de natuur, onder de sterrenhemel is eigenlijk nog veel mooier!Abel Tasman National Park

Tongariro National Park

Het Tongariro National Park is één van de mooiste parken in heel Nieuw-Zeeland. Het park behoort tot de top bezienswaardigheden van het land en dat is onder andere te danken aan de diversiteit wat betreft natuur in het park. De grootste trekpleisters van het park zijn de, actieve, vulkanen Ruapehu, Ngauruhoe en Tongariro. De vulkanische activiteit zorgt de bijzondere natuur met steppe’s, bossen en bergen maar ook voor natuurlijke warmwaterbronnen, kokende modderpoelen en kraters. Het is een park met spectaculaire uitzichten! Fans van The Lord of The Rings moeten het park herkennen want Mt. Ngauruhoe fungeerde als Mt. Doom in de film.

Tongariro National Park ST1

Mt. Cook

Mt. Cook heet eigenlijk Mt. Aoraki. Samen met Fiordland, Aspiring en Westland National Park vorm Mt. Cook het Southwest New Zealand (Te Wahipounamu) World Heritage Area. Het is een bijzondere regio. Er liggen in Nieuw Zeeland 23 bergen die hoger zijn dan 3.000 meter. 19 van deze bergen liggen in dit National Park waarvan de hoogste Mt. Cook is met 3.754 meter. Het is een schitterende omgeving die zeer geschikt is voor wandelingen en trektochten.

Mount Cook National Park2 ST

Bay of Islands

The Bay of Islands staat bekend als één van de top bezienswaardigheden in Nieuw-Zeeland. In het gebied liggen ongeveer 150 eilandjes omringd door turquoise water, witte zandstranden en sprookjesachtige baaien. Het lijkt niet alleen op een tropisch oord, het heeft ook het klimaat van een tropisch eiland. The Bay of Islands ligt bij het Noordereiland en is een waar paradijs. Het is niet voor niets één van Nieuw Zeelands mooiste bezienswaardigheden. De foto’s die je hier maakt, de ervaringen die je op doet, zijn voor altijd!

Bay of Islands

Sjoerd

Sjoerd

Backpacken In Nieuw Zeeland is een initiatief van 2 broers uit het Zuid Westen van Nederland. In 2009 en 2017 hebben wij een ruim 2 maanden met de backpack door Nieuw Zeeland gereisd. Je kunt wel zeggen dat dit schitterende land ons hart gestolen heeft. Daarom proberen we jullie zo enthousiast mogelijk te krijgen over dit pareltje aan de andere kant van de wereld.