Nieuw-Zeeland is rijk aan zowel zoetwater- als zoutwatervis mogelijkheden, met een verscheidenheid aan vissen zoals forel, zalm en snapper. De Tongariro Rivier, bekend als een van de beste forelrivieren ter wereld, biedt uitdagende en lonende viservaringen.

Zoutwatervissen is de Bay of Islands

Voor liefhebbers van zoutwatervissen is de Bay of Islands een perfecte bestemming, waar je grote marlijnen en kingfish kunt vangen. Daarnaast zijn de serene meren van Taupo en Wanaka ideale plekken voor vliegvissen, een methode die bijzonder populair is in deze regio. Elk jaar trekken deze locaties vissers van over de hele wereld, die allemaal komen genieten van de unieke viservaringen die Nieuw-Zeeland te bieden heeft.

1. Lake Taupo

Lake Taupo, gelegen op het Noordereiland, is het grootste zoetwatermeer van Nieuw-Zeeland en een hotspot voor forelvissen. Dit meer is bekend om zijn grote regenboog- en bruine forellen. Het is een perfecte plek voor zowel bootvissen als vliegvissen vanaf de oever. Vergeet niet om een vergunning te halen, die gemakkelijk verkrijgbaar is bij een lokale winkel voor hengelsport en online.

2. Rotorua Lakes

In de buurt van Taupo vind je de Rotorua Lakes, een verzameling van meer dan een dozijn meren die allemaal geweldige vismogelijkheden bieden. Het gebied is beroemd om zijn geothermische activiteit en biedt prachtige achtergronden voor je visavonturen. De meren zijn rijk aan forel, en je kunt hier vissen het hele jaar door.

3. Bay of Islands

Voor de liefhebbers van zeevissen is de Bay of Islands een must-visit. Gelegen in het uiterste noorden van het Noordereiland, biedt deze regio een overvloed aan vissoorten, zoals snapper, kingfish en marlijn. Huur een boot of sluit je aan bij een vischarter voor een onvergetelijke ervaring op de open zee.

Bay of Islands Otahei island

Otahei

4. Fiordland

Als je van avontuur en afgelegen plekken houdt, dan is Fiordland op het Zuidereiland de plek voor jou. Dit gebied is niet alleen spectaculair mooi, maar biedt ook uitstekende vismogelijkheden. Vliegvissen op forel in de kristalheldere rivieren en meren van Fiordland is een ervaring die je niet snel zult vergeten.

5. Marlborough Sounds

De Marlborough Sounds, gelegen aan de noordelijke punt van het Zuidereiland, is een ander zeevisparadijs. Dit gebied staat bekend om zijn kalme wateren en prachtige kustlijnen. Je kunt hier vissen op soorten zoals snapper, tarakihi en blauwvintonijn. Daarnaast is het ook een geweldige plek voor het vangen van schelpdieren zoals mosselen en oesters.

6. West Coast Rivers

De rivieren aan de westkust van het Zuidereiland, zoals de Hokitika en de Haast, zijn perfect voor degenen die op zoek zijn naar een rustigere viservaring. Deze rivieren zijn beroemd om hun grote populaties van wilde regenboog- en bruine forel. De ruige en afgelegen omgeving zorgt voor een unieke vissfeer.

7. Hauraki Gulf

Het Hauraki Gulf, vlak bij Auckland, is een favoriete bestemming voor vissers die niet ver van de stad willen reizen. Dit gebied is rijk aan diverse vissoorten, waaronder snapper, kingfish en John Dory. Het is een geweldige plek voor een dagtrip of een langere visexpeditie.

Tips voor een Succesvolle Vistrip in Nieuw-Zeeland

  • Vergunningen: Zorg ervoor dat je de juiste visvergunning hebt, vooral als je op forel vist. Deze zijn gemakkelijk online of bij lokale winkels verkrijgbaar.
  • Respecteer de Natuur: Nieuw-Zeeland staat bekend om zijn ongerepte natuur. Zorg ervoor dat je je afval opruimt en de natuur met respect behandelt.
  • Veiligheid Eerst: Het weer in Nieuw-Zeeland kan onvoorspelbaar zijn, vooral in afgelegen gebieden. Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent met de juiste uitrusting en voldoende voedsel en water.
  • Lokale Kennis: Maak gebruik van lokale visgidsen en charters. Zij kennen de beste plekken en kunnen waardevolle tips geven om je vangst te maximaliseren.
  • Wees Geduldig: Vissen vereist geduld. Neem de tijd om te genieten van de omgeving en het proces, ongeacht de vangst.

Nieuw-Zeeland biedt een schat aan vismogelijkheden, ongeacht je ervaring of voorkeur. Van de serene meren van Taupo tot de ruige kustlijnen van Fiordland, er is altijd een perfecte plek om je vishengels uit te werpen en te genieten van het vissen in dit prachtige land. Dus pak je visuitrusting, haal je vergunning en maak je klaar voor een onvergetelijk visavontuur in Nieuw-Zeeland!

Sjoerd

Sjoerd

Backpacken In Nieuw Zeeland is een initiatief van 2 broers uit het Zuid Westen van Nederland. In 2009 en 2017 hebben wij een ruim 2 maanden met de backpack door Nieuw Zeeland gereisd. Je kunt wel zeggen dat dit schitterende land ons hart gestolen heeft. Daarom proberen we jullie zo enthousiast mogelijk te krijgen over dit pareltje aan de andere kant van de wereld.

Leave a Reply

14 − 11 =