Het is een droom van menig man of vrouw om ooit te gaan backpacken door Nieuw-Zeeland. Het opzeggen van je baan en het nemen van een sabbatical is een wens van meer mensen dan je denkt.

Alle tijd om nieuwe landen te ontdekken, zonder de zorgen van een meekijkende baas of de verplichtingen die in Nederland nu eenmaal meer aanwezig zijn.

Vervelende dingen tijdens het backpacken!

Een tas op je rug en genieten van prachtige natuurverschijnselen, het leren kennen van nieuwe mensen en het opnieuw uitvinden van jezelf. Zomaar wat mooie aspecten aan het backpacken.

Toch zijn er ook minder aangename dingen aan backpacken. Om je hierop voor te bereiden vertellen we je in dit artikel over 5 problemen waar je liever niet tegenaan wilt lopen tijdens het backpacken in Nieuw-Zeeland.

zweetvoeten tijdens het backpacken

1. Zweetvoeten

Het lijkt een probleem dat je overal tegen kunt komen. Toch is dit een verschijnsel dat je zeker tijdens een backpack reis absoluut niet tegen wilt komen.

Zeker niet in een land als Nieuw-Zeeland, waar de kans groot is dat je veel aan het wandelen bent. Daarnaast is de kans groot dat je met anderen in een hostel slaapt.

Het laatste wat je wilt, is dat je jezelf ongemakkelijk voelt door de geur van je eigen voeten. Maar ja, wat te doen tegen zweetvoeten? Zeker als je gek op hiken bent is dit nu eenmaal een probleem dat kan gaan opspelen.

Gebruik voetspray

Een oplossing is hoe dan om schone sokken aan te trekken en ervoor te zorgen dat je een schone zool hebt. Daarnaast is het ook raadzaam gebruik te maken van voetspray tegen zweetvoeten.

Zo voorkom je dat er nare luchten van jouw voeten af komen. Zo hoef je je dus niet rot te voelen, als je na een dag op pad te zijn geweest terugkeert in je kamer. Dit is typisch zo’n geval van beter voorkomen dan genezen. Bereid je daarom ook goed voor.

2. Cash geld

Eén van de laatste dingen die je tijdens een reis wilt meemaken is dat je wordt overvallen of dat je jouw portemonnee kwijt raakt. Een ongelukje zit echter in een klein hoekje, waardoor het raadzaam is om altijd wat cash geld achter de hand te hebben.

Ook in een land als Nieuw-Zeeland. Wanneer jouw bankpas en creditcard verdwijnen, wordt het nog vervelender als je helemaal niets meer hebt. Daarom is het altijd handig wat geld in je kamer te laten. Geld dat je in nood goed kunt gebruiken.

3. Bed bugs

Wanneer jij regelmatig op andere plekken slaapt, neem je logischerwijs plaats in veel verschillende bedden. Een van de naarste dingen die je daarin kan overkomen, is dat je bezoek krijgt van bed bugs.

Dit zijn kleine, smerige beestjes die van een matras hun huis hebben gemaakt. Wanneer je hier rustig op ligt te slapen, kan dit enorm gaan jeuken.

Naast de vervelende jeuk is het een vreselijk idee te weten dat er kleine beestjes in je matras zitten. Het kan daarom absoluut geen kwaad dit vooraf goed te checken. Net als bij de zweetvoeten geldt dat je jezelf hier beter op kan voorbereiden, voordat het te laat is.

4. Alleen nuttige bagage

Als jij in een nieuw land aankomt tijdens jouw backpackreis, zie je ongetwijfeld andere reizigers met een enorme backpack op hun rug. Tobben in de hete zon is echt zo iets waar je niet op zit te wachten.

Het is daarom aan te raden goed af te weten wat je wel en niet meeneemt op reis. Ga je naar Nieuw-Zeeland? Waarom zou je dan in vredesnaam 3 paar hakken meenemen?

Een paar goede wandelschoenen en sneakers is al meer dan voldoende. Bedenk daarnaast dat je niet heel veel nodig hebt en dat je in elk land kleding kunt kopen.

5. Airco

Het zal per persoon en reisperiode verschillen, maar veel mensen gedijen er slecht onder om in een snikhete kamer te moeten slapen. Het is daarom handig om, voordat je een hostel gaat boeken, goed te checken of er een airco aanwezig is.

Zeker als je van plan bent veel op avontuur te gaan, is het belangrijk dat je voldoende rust neemt. Op die manier kan je net wat meer genieten van de prachtige omgeving die Nieuw-Zeeland te bieden heeft.

Gebruik je verstand

In dit artikel heb je over 5 problemen gelezen waar je tegenaan kunt lopen tijdens een backpackreis door Nieuw-Zeeland. In veel gevallen is het belangrijk je goed voor te bereiden.

Daarnaast is het belangrijk om ‘gewoon’ logisch na te denken. Hoe zou je namelijk met bepaalde situaties in Nederland omgaan? Doe dat dan niet veel anders dan als je op reis bent.

Wanneer je hier voldoende rekening mee houdt, is er niets dat jou kan stoppen om te genieten van die welverdiende en waanzinnige backpack trip door dit prachtige land. Veel plezier alvast!

Sjoerd

Sjoerd

Backpacken In Nieuw Zeeland is een initiatief van 2 broers uit het Zuid Westen van Nederland. In 2009 en 2017 hebben wij een ruim 2 maanden met de backpack door Nieuw Zeeland gereisd. Je kunt wel zeggen dat dit schitterende land ons hart gestolen heeft. Daarom proberen we jullie zo enthousiast mogelijk te krijgen over dit pareltje aan de andere kant van de wereld.