Een populaire manier voor overnachten is het hostel. Veel backpackers kiezen er voor om in Nieuw Zeeland te overnachten in een hostel. Het aanbod is groot en er liggen hostels verspreid over het hele land. Omdat je er kunt slapen in dorms (een kamer die je met andere deelt) is het vaak een goedkopere optie dan een hotel.

Een groot voordeel van een hostel is dat je veel andere (jonge) backpackers ontmoet

Maar ook de oudere backpackers maken graag gebruik van hostels in Nieuw Zeeland. Er zijn in Nieuw Zeeland zelfs een aantal hostelorganistaties die door het hele land een hostel hebben. Als je van zo’n organisatie lid wordt krijg je korting op overnachtingen, bepaalde activiteiten en vervoer.

Prijzen hostel Nieuw Zeeland

De hostels in Nieuw Zeeland staan bekend als schoon, comfortabel en niet al te duur. Daarnaast hebben ze vaak prima faciliteiten. De prijzen variëren tussen het hoog en laag seizoen. De kosten zijn gemiddeld;

  • NZ $15  voor een dorm
  • NZ $40  voor een tweepersoonskamer

Door de drukte in het hoogseizoen (de zomer) is het verstandig om van te voren even te bellen of online te boeken.

Vaak hoef je geen slaapzak mee te nemen omda ter linnengoed aanwezig is. Wel moet je een eigen handdoek meenemen. Je kunt er gebruik maken van de keuken om je eigen maaltijd klaar te maken en in de koelkast kan je je eten bewaren. Ook een wasmachine is vaak aanwezig, al moet je hier soms wel extra voor betalen. Vaak zijn er gemeenschappelijke ruimtes waar je (’s avonds) andere backpackers kunt ontmoeten onder het genot van een biertje. Vooral dit laatste is een van de leukste redenen om in een hostel te overnachten.

Te Papa

Hostel Nieuw Zeeland advertenties

Mocht je willen werken in Nieuw Zeeland is het handig om te weten dat in hostels vaak wordt geadverteerd voor baantjes. Check dus regelmatig de prikborden in bij de receptie of de gemeenschappelijke ruimtes of er nog werk te vinden is in de buurt. Ook advertenties voor campers, auto’s of gewoon een reismaatje