Whaaaaaaa het was zo mooie dag maar zo’n verschrikkelijke nacht?. De muggen bleven maar komen en waar ze vandaan kwamen zijn we nog steeds niet achter. Weinig geslapen dus en als je dan in slaap viel kwam het volgende leger je weer opzoeken! We zijn daarom toen het licht werd gelijk vertrokken naar Hokitiki. Hier hebben we een relax dagje gehad na een week intensief bewogen te hebben. 

Hokitiki

Hokitiki aan de Westkust

Westkust Road

De West Coast was top! Gelukkig hebben we goed weer gehad afgelopen dagen want het is een feit dat het hier vaker regent dan droog is. Wel fijn die vrijheid van reizen, gaan en staan waar je wilt en het goede weer op blijven zoeken?☀️?. Van de West Coast naar de East Coast via de Arthurs Pass is de mooiste route die we hebben gereden. De foto’s zeggen genoeg?! Na een paar uur rijden en een lekkere lunchstop zijn we gestopt in Waipara. Vanuit hier zijn we de volgende ochtend vertrokken naar Kaikoura. 

Arthurs Pass

Arthurs Pass

Arthurs Pass

Tijdens het rijden naar Kaikoura zie je wel dat de wegen een behoorlijke opdonder hebben gehad van de aardbeving! In Kaikoura hebben we de Peninsula wandeling gelopen en daarna heerlijk op de camping in een hot tub gezeten. Vroeg opstaan was het plan want je kan hier een mooie zonsopkomst meemaken. We hadden mazzel want het was niet zwaar bewolkt? en we waren net op tijd??! Aan het einde van de ochtend zijn we weer vertrokken. Doordat het slechter weer werd en we op plekjes kwamen te staan waar er veel muggen waren(1 x oorlog voeren tegen de muggen is wel genoeg geweest) zijn we onverwachts helemaal naar Blenheim doorgereden. De zon kwam weer tevoorschijn toen we aankwamen in Blenheim, mooi getimed dus! 

Kairkoura

Kaikoura zonsopgang

Een klein beetje om is het wel geweest onze roadtrip op het Zuidereiland, maar tijdens het rijden kom je op de mooiste plekjes. De weg van Kaikoura naar Blenheim vanwege de aardbeving afgelopen jaar is dicht dus moesten we een behoorlijke omweg maken (van iets meer dan 300 km) richting de boot naar het Noordereiland.

In Blenheim zijn we aan een steile wandeling begonnen. Mount Vernon. Toen we eenmaal weer terug waren bij de auto begon het te regenen. Er was verder geen internetcafe in Blenheim dus zijn we de Burger King binnen gelopen. Aan het begin van de avond stopte de regen pas en kwam de zon ook nog even tevoorschijn, wat een mooie laatste zonsondergang op het Zuidereiland bracht! 

Boven op Mount Vernon

De laatste nacht op het Zuidereiland hebben we op dezelfde plek geslapen als onze eerste nacht op het zuider eiland. De cirkel is dus letterlijk rond! De volgende ochtend mochten we ons om 8 uur melden in Picton bij de boot! 

Helaas is er een einde gekomen van ons bezoek aan het Zuidereiland?! 4 hele mooie weken waren het, met als hoogtepunten: Wanaka, omgeving Queenstown, Milford Sounds, Kaikoura en de landschappen onderweg! Hopelijk tot ziens?Zuidereiland, BEDANKT! 2/3 van onze reis zit er nu op, de tijd gaat zo snel, gelukkig hebben we nog 3 weken te gaan.

Sjoerd

Sjoerd

Backpacken In Nieuw Zeeland is een initiatief van 2 broers uit het Zuid Westen van Nederland. In 2009 en 2017 hebben wij een ruim 2 maanden met de backpack door Nieuw Zeeland gereisd. Je kunt wel zeggen dat dit schitterende land ons hart gestolen heeft. Daarom proberen we jullie zo enthousiast mogelijk te krijgen over dit pareltje aan de andere kant van de wereld.

Leave a Reply

8 + 1 =