Nog 3 weken te gaan ? . En die 3 weken gaan we op het Noordereiland doorbrengen! Aan het begin van onze reis hebben we de Oostkust al gedaan dus gaan we nu via het westen naar boven.

Eenmaal van de boot af kwamen we in de file te staan, de eerste van onze hele trip. Na wat boodschappen te hebben gedaan hebben we een camping opgezocht in Levin. Hierna wilde we door naar Stratford. Hier wilden we eigenlijk overnachten om de volgende morgen aan de Forgotten World Highway te beginnen. Maar toen we daar aankwamen hebben we de plannen gewijzigd! We zijn begonnen aan de Forgotten World Highway. En Forgotten it is. Geen bereik met je telefoon, geen tankstation, geen supermarkten, helemaal niks behalve de weg die uitgehakt is langs de bergen. Deze weg heeft aardig wat haarspeldbochten, waar je met 35 km per uur de bocht moet nemen. Wel bijzonder, dan staat er ergens een bord je mag 100 rijden en vervolgens honderd meter verder mag je afremmen want je kan maar met 35 de bocht nemen?! Op een gegeven moment zijn we afgeslagen en hebben we de Mount Damper Falls bezocht, dit is op het Noordereiland de twee na grootste waterval(85m). Vlakbij hebben we een rustig plekje gevonden om te overnachten. 

Forgotten World Highway

Forgotten World Highway Waterval

De volgende ochtend zijn we vroeg vertrokken en zijn we in Te Maire gestopt en hebben we een 2 uur durende track gelopen en zijn we doorgereden richting het Tongariro National Park. We hebben heel rustig aan gedaan verder in de zon, want morgen lopen we de Tongoriro Alpine Crossing. 

De bus hebben we op parkeerplaats Ketetahi achterlaten en daar hebben we de shuttle bus gepakt naar parkeerplaats Mangatepoppo, dit is het startpunt waar iedereen zijn auto parkeert en aan het einde van de dag weer terug wordt gebracht met een shuttlebus. Wij doen het andersom. 

19,4 km is deze trekking en je doet er 6 a 8 uur over. Tijdens het lopen kom je langs Mount Doom, uit Lord Of The Rings (Mount Ruapehu heet die in het echt). Wauw ??? we liepen langs, door en over de kraters, wat op een gegeven moment heel erg steil werd! Vanaf het topje naar beneden lopen/glijden was een af en toe een uitdaging. Veel mensen gingen onderuit ?  wat stiekem wel veel lachmomenten?  opleverde! Langs de Emerald Lakes en Bleu Lake, die meren hebben echt een mooie kleur. Zo bijzonder, alles is zwart en dan zie je ineens 2 groene meren en een blauw meer. Hoe kan dat? 

Mount “Doom”

Blue en Green Lakes Tongariro Crossing

Eenmaal voorbij de kraters loop je over een pad wat uitzicht geeft over Lake Rotaiora en Lake Taupo. Aan het eind kwamen we in een bos terecht wat weer uitkwam op de parkeerplaats. Hier zijn we snel de bus in gestapt en naar Turangi gereden. Heerlijk even bijgekomen op de camping.

Uitzicht op Lake Taupo

De volgende ochtend zijn we langs Lake Taupo gereden naar het stadje Taupo. Dit meer is zo gigantisch groot(622-sq-km). We hebben in Taupo even de stad bezocht en Huka Falls g1s6qli. Een waterval waarbij het water de kleuren ijsblauw en sneeuwwit zijn. Het was erg heet vandaag dus hebben we de van weer gepakt en zijn we doorgereden naar boven en een plekje gezocht aan de Waikato rivier vlak voor Karapiro. 

Vandaag een lange rit gehad van bijna 400 km. Rond Auckland was het zo verschrikkelijk druk met auto’s vergeleken de rest van het land. Onderweg hebben we nog een Nederlandse shop gespot. Uiteindelijk hebben we de van in het Waipoa Forest neergezet en hier de nacht doorgebracht. 

Nog 10 kilometer rijden door het forest en toen kwamen we uit bij the Four Sister (de naam zegt het al) en Te Matua Ngahere (the Father of the Forest), hij is de dikste levende Kauri boom. Vervolgens zijn we naar de Kauriboom Tane Mahuta (51,5 meter hoog) gereden, voor de Maori de god van het bos. Dit is de langste levende Kauri boom. De bomen waren zo gigantisch groot, ongelofelijk. Dan voel je jezelf pas echt klein.

Na alle “beroemde” bomen gezien te hebben zijn we doorgereden richting Cape Reinga met een tussenstop op een picknickplaats aan Lake Waiparera. De volgende ochtend kwamen we aan bij de vuurtoren van Cape Reinga. Het is een bijzondere plek voor de Maori. Ze denken dat vanaf hier de doden naar een volgende plek gaan. We waren net op tijd want toen wij weg gingen kwamen er weer veel mensen. We gaan nu richting de Bay of Islands???☀️?! 

Cape Reinga NZ Drone View

Sjoerd

Sjoerd

Backpacken In Nieuw Zeeland is een initiatief van 2 broers uit het Zuid Westen van Nederland. In 2009 en 2017 hebben wij een ruim 2 maanden met de backpack door Nieuw Zeeland gereisd. Je kunt wel zeggen dat dit schitterende land ons hart gestolen heeft. Daarom proberen we jullie zo enthousiast mogelijk te krijgen over dit pareltje aan de andere kant van de wereld.

Leave a Reply

1 + 8 =