Een creditcard is een betaaloptie die een grote verscheidenheid aan valuta’s verenigt. Of het nu in het buitenland of in het binnenland is, er zijn miljoenen acceptatiepunten over de hele wereld waar men met een creditcard kan betalen. Veel creditcards maken het mogelijk om wereldwijd contant geld op te nemen, zodat u geen geld hoeft te wisselen bij dure geldwisselkantoren.

Huurauto door Nieuw Zeeland

Vooral in een land als Nieuw Zeeland is er waarschijnlijk geen betere manier om het land te verkennen dan per huurauto. De meeste autoverhuurbedrijven vragen uit bescherming tegen eventuele schade en diefstal een borg. Deze borg wordt niet in contanten geaccepteerd maar alleen d.m.v. een creditcard.  Sommige creditcards bevatten al standaard een uitgebreide huurautoverzekering.

Vooral handig zijn creditcards die uitgebreide verzekeringsdekking bieden voor de huurauto. Omdat in geval van schade huurders worden gevraagd om te betalen en in het geval van ontbrekende of onvolledige verzekeringsbescherming, ze diep in hun zakken moeten graven. Om dergelijke onverwachte uitgaven te voorkomen, moet een volledige verzekering zonder aftrekbare en idealiter ook een glas- en bandenverzekering worden afgesloten.

Wakker worden in Ohope Beach

Ohope Beach

Kosten

De kosten die voor de verzekering worden gemaakt naast de blanco autoverhuur, zijn vaak erg hoog. Dit geldt met name in het geval van bescherming, waarvoor geen eigen risico moet worden betaald. Mensen die een creditcard aanvragen met een verzekeringsdekking hebben  als voordeel dat de kosten van de verzekering wordt gedekt door de jaarlijkse vergoeding, terwijl de verzekeringsdekking, die ook met de auto wordt gehuurd, gewoonlijk per dag wordt berekend.

Hierdoor kunt u de verzekeringsdekking voor huurauto’s op uw creditcard in vieren delen. Je kunt elk item afzonderlijk, drie van de vier of allemaal tegelijk boeken:

  1. Aansprakelijkheidsverzekering
  2. uitgebreide verzekering
  3. Glas- en bandenverzekering
  4. Rechtsbescherming huurauto

Aansprakelijkheidsverzekering autohuur

Aansprakelijkheidsverzekering voor een creditcard is een verzekeringscontract dat een verzekeraar verplicht om financiële nadelen te compenseren als gevolg van aanspraken op schadevergoeding tegenover de verzekeringnemer. De verzekeraar vrijwaart de verzekeringnemer voor gerechtvaardigde claims van derden of verdedigt ongefundeerde claims op eigen kosten; deze passieve rechtsbescherming vult de actieve rechtsbijstandverzekering aan.

De autohuur verzekering dekt alle kosten voor items en personen die NIET in de auto zitten, maar gewond zijn geraakt door een ongeval veroorzaakt door de bestuurder. Dit omvat kosten voor: reparaties van andere voertuigen, objecten of constructies, ziekenhuisopname en verzorging van gewonden.

Wat de verzekering NIET dekt, zijn de kosten van personen en voorwerpen in de auto met het ongeval.

Zelfs als de schade werd veroorzaakt door grove nalatigheid of strafbaar gedrag van de bestuurder, zoals. B. door aan het stuur te roepen, te roken of te knikken, is de aansprakelijkheidsverzekering niet van toepassing.

Neem een creditcard mee

Volledig uitgebreide verzekering autoverhuur

Op de creditcard met een uitgebreide autohuur zijn verzekering zijn ook de volgende schades gedekt: vandalisme en zelf toegebrachte schade bij ongevallen.

Een uitgebreide verzekering is absoluut noodzakelijk voor de huurauto. Het dekt schade veroorzaakt door het zelf veroorzaakte gedrag van de bestuurder. Uitgesloten zijn schade veroorzaakt door grove nalatigheid evenals schade aan de versnellingsbak en het verlies van de autosleutels.

Wie een huurauto met een uitgebreide verzekering heeft afgesloten, krijgt echter alleen een verzekeringsdekking als hij dit contract via zijn creditcard aanvraag heeft afgesloten.

Glas- en bandenverzekering

De aanvullende verzekering wordt altijd aanbevolen. Als een stenen chip bijvoorbeeld de voorruit van de auto beschadigt, wordt deze schade niet gedekt door de uitgebreide verzekering en is alleen een aanvullende glasverzekering voor de schade beschikbaar.

Rechtsbescherming autoverhuur

Een creditcard kan juridische bescherming bieden voor een huurauto. De rechtsbijstandverzekering huurauto kan u helpen bij geschillen met betrekking tot autoverhuur. Zeer vaak ontstaan ​​kostbare processen en alleen verzekeringen kunnen hulp bieden.

Aangezien een creditcardvergelijking veel tijd kost en niet eenvoudig is, hebben wij creditcard-vergelijk.nl ontwikkeld, wat uw zoekopdracht zeer eenvoudig maakt.

Op creditcard-vergelijk.nl vindt u de belangrijkste creditcards in vergelijking met meer dan 25 specificaties. Specificaties zoals huidige speciale aanbiedingen, maandelijkse kosten, vergoedingen, verzekeringen, enz.

Bij creditcard-vergelijk.nl bent u er zeker van dat u de juiste creditcard keuze doet.

Sjoerd

Sjoerd

Backpacken In Nieuw Zeeland is een initiatief van 2 broers uit het Zuid Westen van Nederland. In 2009 en 2017 hebben wij een ruim 2 maanden met de backpack door Nieuw Zeeland gereisd. Je kunt wel zeggen dat dit schitterende land ons hart gestolen heeft. Daarom proberen we jullie zo enthousiast mogelijk te krijgen over dit pareltje aan de andere kant van de wereld.

One Comment

  • Claudi Konings schreef:

    Top artikel hoor. Informatie waar ik iets mee kan.

    Een sideline: Er gaat waarschijnlijk iets mis met de weergave van de site. De teksten overlappen elkaar 😉

Leave a Reply

acht + een =