Deze week is het weer helaas niet zo zomers. Na het weekend wordt het al wat beter dus hadden we besloten om rustig aan richting Queenstown te rijden met twee overnachtingen, één in Manapouri en één in Athol. Twee plekken waar echt helemaal niks te zien valt of te beleven is. In Manapouri hadden we een mooi plekje met uitzicht over de Nieuw Zeelandse Alpen en in Athol stond één klein cafeetje. Wel lekker om even geen telefoon bereik of wifi/internet te hebben. Maandag kwamen we rond het middaguur aan in Queenstown en hebben even door de stad gewandeld. Einde van de middag zijn we richting Glenorchy gereden en hebben we een goed plekje gevonden aan het meer Wakatipu.

Lake Wakatipu

Queenstown it is

Yeahhhh wakker worden met heel veel sandfly’s! Ohnee ik bedoelde; ‘yeahhhh de zon is weer gaan schijnen’. Het weer is hier erg bijzonder. De ene keer loop je in korte broek en shirt en vervolgens loop je een uur later in een lange broek en trui. Je ervaart hier vaak vier seizoenen in één dag. Na door de tuinen van Queenstown gelopen te hebben zijn we in de middag aan een leuke en uitdagende wandeltocht begonnen. De Queenstown Hill Walkway (900 meter omhoog). Omhoog lopen, omhoog lopen, nog meer omhoog lopen en toen je eenmaal boven was mocht je daarna weer alleen maar naar beneden lopen. De klim was het zeker waard want het uitzicht over de stad was geweldig! Na de wandeling zijn we richting het stadje Arrowtown gereden en hebben we overnacht aan Lake Hayes.

De volgende ochtend hebben we in Arrowtown mountainbikes gehuurd en hebben we de Gibbston route gefietst. Leuke route door de natuur! Maar na 30 km heuvel op en af waren we er wel klaar mee. De spierpijn was al tijdens het fietsen ontstaan. Dus dat wordt leuk morgen! Ondanks bordjes en een route-kaart zijn we wel twee keer verkeerd gereden. Mogen jullie raden wie de kaart las?! In Arrowtown kan je in ieder geval leuke fiets- en wandeltochten maken. 

Wanaka

Na de fietstocht zijn we nog even door het dorpje gelopen en vervolgens hebben we een camping opgezocht in Wanaka(omgeving). We zijn naar Wanaka gereden via (scenic road) de Crown Range Road langs het dorpje Cardrona. Dat was wel weer een weg waar je stil van wordt. 

De volgende ochtend zijn we door Wanaka naar Tim en Jessica gereden. Zij waren op hun lavendel farm aan het werk. Daar werden we met open armen ontvangen! We kregen een leuke rondleiding en heerlijke lavendel thee. Na werktijd zijn we naar hun huis gereden en hebben we een erg gezellige avond gehad. De volgende ochtend hebben we samen met Tim en Maple(zijn dochter) Mount Iron beklommen. Geweldig uitzicht over Wanaka en dat voor maar een ruim uurtje wandelen?! 

Wanaka Lavadel farm

Op aanraden zijn we die avond naar de film geweest. Best leuk concept, banken en een paar grote stoelen, va te voren geef je aan wat je wil eten, dit krijg je dan in de pauze en als je het dan nog niet op hebt kan je het gewoon weer mee naar binnen nemen. 

De volgende ochtend zijn we, ook weer op aanraden, vroeg vertrokken en hebben we de Mount Isthmus (top op 1390 m) beklommen. Het was een pittige wandeling omhoog en daarna weer omlaag (5 uur return) maar wat een uitzicht over Lake Wanaka en Lake Hãwea. Zo mooi. Zo hebben/hadden we het nog niet gezien in Nieuw Zeeland. 

Tijd om verder te gaan

Aan het einde van de middag was het tijd om afscheid te nemen van Tim en Jessica en zijn we doorgereden naar de Blue Pools. Wegrijden uit Wanaka en omgeving was niet fijn. Wanaka / Queenstown en de omgeving zijn wel een reden om terug te keren! 

De wekker ging om 6:30 uur en om 7:15 uur waren we als enige bij de Blue Pools. Daarna zijn we door gereden naar Lake Matheson, ook wel Mirror Lake genoemd. Helaas hadden we een klein beetje wind waardoor Mount Cook niet weerspiegelde in het meer. Na de lunch zijn we langs Franz Josef Gletjer gereden en hebben we de auto gestald bij Lake Lanthe. 

Lake Ianthe

Sjoerd

Sjoerd

Backpacken In Nieuw Zeeland is een initiatief van 2 broers uit het Zuid Westen van Nederland. In 2009 en 2017 hebben wij een ruim 2 maanden met de backpack door Nieuw Zeeland gereisd. Je kunt wel zeggen dat dit schitterende land ons hart gestolen heeft. Daarom proberen we jullie zo enthousiast mogelijk te krijgen over dit pareltje aan de andere kant van de wereld.

Leave a Reply

6 + achttien =