Op maandag 26 december was het dan eindelijk zo ver! Aan het einde van de middag stapte we in het vliegtuig om een hele mooie reis te maken aan de andere kant van de wereld. Na 14 uur vliegen kwamen we aan in Taipei, waar we een tussenstop van 10 uur hadden. Met een lokale kaart in de hand en bus zijn we de stad in gegaan op zoek naar de drakentempel (Long Shang temple). Eenmaal in de bus wisten we eigenlijk niet waar we er uit moesten, maar met behulp van een lieve vrouw lukte het gelukkig wel. Althans, wel de verkeerde halte, maar gelukkig hebben we maps.me en konden we lopend de temple vinden.

En WAUW! We hebben al veel tempels gezien, maar dit is wederom een prachtige bestemming. Mensen liepen in en uit en volgde een ritueel. Er gebeurde echt van alles. Dit is zo’n plek waar je kunt gaan zitten en heel de dag kan blijven kijken. Na de Long Shang temple hebben we nog een tempel bekeken en wat rondgelopen.

Time for New-Zealand

Na het avondeten was het dan echt tijd voor onze]onze eindbestemming Auckland! Deze vlucht duurde weer 14 uur! Gelukkig vloog de tijd letterlijk voorbij en hebben we heerlijk geslapen in het vliegtuig. 38 uur (of 2 dagen) later, kwamen we aan op het vliegveld. De volgende ochtend hebben we wat rondgelopen en de bus gepakt richting Tauranga, waar onze camper stond te wachten. We werden vriendelijk ontvangen  door Karen op het busstation en hebben daar samen met Pete nog een gezellige avond gehad. De volgende ochtend hebben we alles geregeld. Van AA, de verzekeringen tot het inrichten van onze camper, of busje! 

Rond de middag was het tijd om weg te gaan rijden. Nu richting onze eerste stop, Ohope Beach. Hier hebben we een super mooie self-contained plekje gevonden aan het strand. We keken vanuit onze bus zo het strand op, prachtig. Na een strandwandeling en een lekker ontbijtje hebben we wat boodschappen gedaan bij Pak ’n Save, één van de goedkoopste supermarkten in Nieuw-Zeeland, maar nog altijd duurder dan de Albert Heijn. De prijzen vallen een beetje tegen. Na wat boodschappen voor Oud en Nieuw zijn we vertrokken naar het oostelijkste puntje van de wereld: East Cape. Hier komt de zon als eerste op en het zou leuk zijn om op 1-1-2017 als eerste de zon op te zien komen. 

Oud en Nieuw in Nieuw-Zeeland

Het is zeker geen straf om richting de East Cape te rijden! Het is namelijk een hele mooie road trip. 207 km in 2 uur zou moeten lukken, maar het werd iets meer dan het dubbele. Door de mooie landschappen, de bergen die op en af rijdt, de weg langs de zee en rivieren deden we er iets langer over dan gepland! In het begin stopten we bijna overal voor een foto, maar daar moet je (helaas) wel mee stoppen anders kom je over 2 maanden pas aan :).

Op de plek waar we Oud en Nieuw wilde vieren hebben we een mooi plekje gezocht voor ons camperbusje. Op de camping hadden we geen bereik en al helemaal geen WiFi. Dan is het heel leuk om de volgende dag te lezen dat veel vrienden en familie er aan hebben gedacht om ons gelukkig nieuw jaar te wensen. Van de nacht zelf hebben we weinig mee gekregen op wat vuurpijlen na. De volgende ochtend werden we om behoorlijk vroeg wakker (4:30 uur) en werd het al een klein beetje licht. We zijn onze bus uit gesprongen en hebben op het strand de zonsopkomst kunnen zien. De eerste van 2017! Jullie beginnen dan net aan oudejaarsavond, best een gek idee.

Na zonsopkomst gingen we om 6:00 uur weer op weg naar Gisborne. Hier hebben we een mooie camping uitgezocht met een heerlijke douche. Na de lunch gingen we op zoek naar een postkantoor om de bus op onze naam te laten schrijven. Aangezien ons tijdsbesef een beetje weg is hadden we er helemaal niet bij stilgestaan dat het zondag is en ook nog eens nieuwjaarsdag?. 

Tegen de avond ontmoette we twee Nederlandse meiden die vertelde dat er een vuurwerkshow in de stad werd georganiseerd. En die hebben we gemist gisteren. Snel de bus weer in. Nadat we een plekje hadden gevonden zaten we daar met bijna alle inwoners van Gisborne te wachten op het vuurwerk. Het was echt heel erg mooi! Vergelijkbaar met Scheveningen, alleen dan maar één show van 10 minuten. Mooi om het gezien te hebben. 

2 januari zijn we richting Lake Waikaremoana gereden, over onverharde en verharde wegen kwamen we na 160 km en 3 uur aan, helaas was het slecht weer en zaten alle campings vol. De regen stopte ook maar niet en zijn toen weer terug gereden naar het stadje wat ervoor ligt, Wairoa.

Sjoerd

Sjoerd

Sjoerd Lagraauw - Ik ben mede eigenaar van www.backpackeninnieuwzeeland.nl en verslaafd aan reizen. Nieuw-Zeeland heeft m'n hart gestolen, vandaar deze website!

8 Comments

 • John Fuchs schreef:

  Hallo Kim en Sjoerd,

  Wij gaan in augustus ook naar New Zealand en zijn ook van plan om een drone mee te nemen. ( Hij is besteld en hoop hem op tijd binnen te krijgen )
  Al googelend kwam ik jullie byzonder mooie verslag tegen.
  Jullie hebben veel filmpjes en foto’s gemaakt met drone en dat ziet er allemaal fantastisch uit.
  Hebben jullie misschien nog tips voor ons vwb. het reizen met een drone?

  Met vriendelijke groet,
  John Fuchs

  • Backpacken in Nieuw Zeeland schreef:

   Hoi John,

   Gaaf dat jullie een drone mee gaan nemen naar Nieuw Zeeland. Wij hebben er ook een hoop plezier aan beleefd.
   Welke drone heb je besteld als ik vragen mag?

   Echte tips heb ik niet direct. Hou er rekening mee dat je niet overal mag filmen met een drone. Check dus goed in de omgeving of er gevlogen mag worden. Over het algemeen zal je hier weinig hinder van ondervinden. Alleen bij bepaalde bezienswaardigheden. Ik had hem tijdens de Tongariro Crossing bijvoorbeeld mee en tijdens de tweede vlucht kwam iemand ons vertellen dat er helemaal niet met een drone gevlogen mocht worden 🙂 .
   Verder zou ik vanaf dag 1 goed oefenen omdat het makkelijker lijkt dan dat het is, mooie beelden maken met een drone.
   Ohja en ik zou aanraden om ter plekke de beelden terug te kijken en als het kan alvast aan je video beginnen. Omdat je tijdens het editen van de beelden er sneller achter komt wat wel en wat geen mooie beelden zijn en zo beter wordt in kiezen van mooie shots.

   ALvast super veel plezier in Nieuw Zeeland en met de drone. Ik ben benieuwd naar de beelden. Deel ze gerust op onze facebook pagina.

   Reisgroet,
   Sjoerd

 • Ellen schreef:

  Hoi Kim en Sjoerd,

  Op oudejaarsavond heb ik nog aan jullie lopen denken: Nieuw Zeeland is de eerste plek waar Nieuwjaar kan worden ingeluid.
  Zo te lezen hebben jullie al veel ondernomen. Geniet van alle schoonheid daar en tot hoors! (Maandag mogen wij weer aan de slag!)
  Lieve groet,

  Ellen

  • Kim schreef:

   Hoi Ellen,

   Ook nog even via deze weg een berichtje! De 1ste zonsopkomst van 2017 was bijzonder om mee te maken☺️! We maken inderdaad veel mee, je bent hier ook heel vaak onderweg, heerlijk die vrijheid?! Heel veel succes deze week weer met de kids.
   Groetjes Kim en Sjoerd

 • Antoinette schreef:

  Hoi Kim en Sjoerd,

  Heb even op Google maps jullie reis tot dusver bekeken. Leuk om te zien dat jullie een hele andere route nemen dan wij toentertijd namen. Het is inderdaad een geweldig land en ik herken ook wel het gevoel om steeds overal foto’s van te willen nemen. Geniet ervan,

 • Els en Jonna schreef:

  Hoi Kim en Sjoerd,
  Leuk om jullie zo te kunnen volgen!
  Het lijkt me nu al de reis van je leven.
  Heel veel plezier en have a safe trip!

  • Kim schreef:

   Hoi Els en Jonna,
   Leuk om te horen?. Het is nu al een reis om nooit te vergeten en eigenlijk mag het einde van deze reis nog heel lang duren………succes deze week met de kids weer! Groetjes Kim en Sjoerd

Leave a Reply

twintig + tien =