De wandeling naar de top van Mount Victoria was leuk. Speciaal voor de minder actieve mensen kun je de top ook met de auto bereiken. Daar kwamen we later pas achter. Eenmaal boven aangekomen had je een goed uitzicht over de stad Wellington. Aan het einde van de middag zaten we op de boot richting het zuidereiland. En dit ging redelijk snel. Zowel erop als eraf. Rond 9:30 uur kwamen we aan op het zuidereiland in het stadje Picton. In de buurt van Picton hadden we een free camping gezien. Daar hebben we onze camper neergezet. De volgende ochtend zijn we vroeg richting Nelson gereden waar we een 2 dagen/activiteiten tour hebben geboekt voor in het Abel Tasman Nationaal Park.

Picton

Het Abel Tasman Park

De volgende ochtend mochten we ons om 8:30 uur melden in Marahau, zo’n 65 km verderop. Hier kregen we als eerst uitleg over de kajak. Wat te doen als je omkiepert, wat te doen als je wordt aangevallen door een zeehond enzovoorts. Na 1,5 uur mochten we zelf de zee op kajakken. We zijn eerst naar 2 eilanden gekayakt, die je vanaf het beginpunt zag liggen. Eenmaal onderweg was het toch verder dan we dachten. Aangekomen bij het 2de, en wat grotere eiland hebben we een aantal zeehonden gespot met een kleintje. Daarna zijn we door gekayakt naar een strandje en hebben daar geluncht en geluierd. Rond 14:00 uur zijn we weer terug gaan kajakken want er kwam stevige wind opzetten en we moesten ons om 16:00 uur weer melden. De wind hadden we helaas tegen, maar ondanks dat was het een super mooie dag. Eenmaal aangekomen zijn we weer in de Blue Hurricane gestapt en richting freedom camping Rankers Koha gereden in Motueka. Dat was echt de beste spot die we tot nu toe hebben gehad. We werden ontvangen door Don en we kregen een plekje aan een rivier met een mooie tafel erbij, wc en groenten uit eigen tuin.

Het blijft mooi

De volgende dag zijn we naar Kaiteriteri gereden om daar de boot te pakken richting Medlands Beach. Hier begon de wandeling van 11 km naar het strandje Anchorage. Daar werden we weer om 17:30 uur opgehaald you could try here. Het eerste gedeelte liep je eigenlijk op een soort pad door een bosgebied. Het 2de gedeelte, als je niet de snelle route koos, over/langs het strand. Dit was het betere werk en we liepen echt wat meer door de bush bush. Door de bergen en langs een aantal uitzicht plekken bij de Falls River Swing Bridge, kwamen we rond 15:00 uur aan op het strandje waar we werden opgehaald. Gelukkig was het die dag mooi weer en hebben we kunnen genieten van dit mooie strand. Het water is hier zo helder, dat je het volgens mij gewoon kan drinken. Het Abel Tasman nationaal park was en is ?!

Na de boottocht zijn we terug gereden naar Nelson. Hier hebben we de volgende dag de auto even een goede schoonmaakbeurt gegeven en nog een wandeling door het stadje gemaakt.

Franz Josef of Hanmer Springs?

De volgende dag moesten we een knoop doorhakken. Gaan we de richting Franz Josef gletsjer of richting Hanmer Springs/Christchurch. Op dit moment is het best wel slecht weer aan de westkant met heel veel regen dus hebben we ervoor gekozen om donderdag door te rijden naar Christchurch met een tussenstop in Hanmer Springs.
Onderweg naar Hanmar Springs regende het helaas, maar na 2 uur rijden hield het op en hadden we weer mooi zicht op de bergen en rivieren. In Hanmar Springs zijn we die middag naar de hotsprings gegaan. De temperaturen van deze pools zijn 36 tot 45 graden. Dit was heerlijk ontspannen en erg fijn?!

Een weerzien met Christchurch

In Christchurch hebben we de camper net buiten de stad gezet en zijn we met de bus de stad in gegaan. Dit was niet heel ver maar duurde wel heel lang, want de bus stopte elke 300 meter?. In de stad aangekomen zijn we door de botanische tuinen gewandeld en terug door de stad gelopen. Helaas staat alles in de steigers en zijn ze de stad nog aan het opbouwen. In 2010 en 2011 zijn hier heftige aardbevingen geweest. Ze hebben wel heel leuk blokken van winkels neergezet, veel street art en een aantal plekken waar je streetfood kunt halen. Dat zag er wel gezellig uit. De volgende dag hebben we heerlijk uitgeslapen en zijn we naar het museum Quake City geweest. Dit is een museum waar ze alles over de aardbevingen vertelden. Niet heel bijzonder, maar door hier heen te gaan krijg je een goed beeld van de aardbeving heeft aangericht. Daarnaast help je mee in de wederopbouw van de stad! In de middag zijn we doorgereden via de Gebbies Pass richting Akaroa. Daarover de volgende keer meer.

Sjoerd

Sjoerd

Sjoerd Lagraauw - Ik ben mede eigenaar van www.backpackeninnieuwzeeland.nl en verslaafd aan reizen. Nieuw-Zeeland heeft m'n hart gestolen, vandaar deze website!

Leave a Reply

2 × vijf =