Met drone door Nieuw Zeeland

Met drone door Nieuw Zeeland

Toen we begin 2016 besloten om voor 2 maanden te gaan reizen in Nieuw Zeeland was onze tweede beslissing om een drone aan te schaffen. Ik wilde al langer een drone kopen omdat wij best veel reizen. En eerlijk is eerlijk, zo’n drone maakt toch wel hele gave beelden.

Welke Drone Nieuw Zeeland

Na lang wikken en wegen besloten we dan toch om een drone te kopen. Maar dan is nog de vraag welke drone ga ik kopen. Er zijn drones in alle soorten en maten maar vooral ook alle soorten prijzen. Natuurlijk kocht ik het liefst direct de nieuwste drone met ook direct de meeste functies. Maar ja, heb je dat nodig als beginner. Uiteindelijk kwamen we na lang wikken en wegen op een aanbieding van Bol.com uit voor de DJI Phantom 3 standard. Door deze aanbieding konden we een redelijk goede drone voor een goede prijs kopen.

De DJI Phantom 3 standard is het standaard model, er is namelijk ook nog een profesional en een advanced. De namen zeggen denk ik al genoeg. De standaard kan gelukkig voor ons meer dan genoeg. Hij schiet prachtige beelden, kan bedient worden met je telefoon en kan tot wel 500 meter ver vliegen. Dat lijkt misschien niet ver maar geloof mij, op 200 meter hoog zie je de drone niet meer ;).

Onderweg in Nieuw Zeeland

Na wat geoefend te hebben hier op het strand kon de reis beginnen. We hebben nog wel even gecheckt wat de douane van Nieuw Zeeland van drones vindt maar dat was allemaal geen probleem. Ook China Airlines, met wie wij vlogen, gaf aan dat het aan boord brengen van drones geen probleem is. Wel nog even een Hardshell koffer gekocht om de Drone eenvoudig te kunnen vervoeren.

We dachten dat het een hoop gedoe zou zijn om met een drone op pad te gaan maar uiteindelijk viel dit wel mee. Zeker als je met een camper rondreist is dit bijzonder eenvoudig. En als we een mooie wandeling gingen maken ging de drone gewoon mee op mijn rug. Zo hebben we 2 maanden lang prachtige beelden kunnen maken. Helaas mocht je niet overal vliegen. Zo was het verboden voor drones in bijvoorbeeld Milford en zo konden we de prachtige Milford Sounds dus niet met de drone filmen. Gelukkig is er meer dan genoeg moois in Nieuw Zeeland om mooie beelden te kunnen maken.

Al met al is het zeker de moeite om een drone mee te nemen op reis. Het vergt wat extra werk omdat je een extra koffertje moet mee slepen, dat wel. Gelukkig is de hardshell koffer en ook de drone ontzettend licht. Je pakt de koffer dus makkelijk op en neemt hem ook redelijk eenvoudig mee. En de beelden die het oplevert.. wij vinden het in ieder geval de moeite waard 😉 .

Benieuwd?

bekijk het resultaat hier onder.

About Backpacken in Nieuw Zeeland

Backpacken In Nieuw Zeeland is een initiatief van 2 broers uit het Zuid Westen van Nederland. In 2009 hebben wij een ruim 2 maanden met de backpack door Nieuw Zeeland gereisd. Je kunt wel zeggen dat dit schitterende land ons hart gestolen heeft. Sinds dien staat een terugkeer hoog op onze bucketlist. Eind 2016 staat de eerste reünie met dit geweldige land op de planning. In de tussentijd proberen we jullie zo enthousiast mogelijk te krijgen over dit pareltje aan de andere kant van de wereld.