Toen we begin 2016 besloten om voor 2 maanden te gaan reizen in Nieuw Zeeland was onze tweede beslissing om een drone aan te schaffen. Ik wilde al langer een drone kopen omdat wij best veel reizen. En eerlijk is eerlijk, zo’n drone maakt toch wel hele gave beelden. De vraag is alleen, is het handig. Reizen met een drone is toch iets anders dan zonder.

Welke Drone Nieuw Zeeland

Na lang wikken en wegen besloten we dan toch om een drone te kopen. Ondanks dat we hem 2 maanden lang moesten “meeslepen”. Het voordeel van reizen in Nieuw Zeeland met een drone is dat je hem makkelijk in je camper kwijt kan. Je hebt hem dus alleen maar bij je op het moment dat je een wandeling gaat maken en je hier beelden van wil maken. Dit kwam bij ons helaas minder vaak voor dan we gehoopt hadden. Dit kwam door het weer. Het waaide helaas vaak hard. Hier door konden we niet overal beelden schieten. Uiteindelijk zijn we achteraf nog steeds erg blij dat we hem hebben meegenomen. Het geeft net even dat stukje extra aan je video beelden.

DJI Phantom 3 standard

Dan is nog de vraag, welke drone ga ik kopen? Er zijn drones in alle soorten en maten maar vooral ook alle soorten prijzen. Natuurlijk kocht ik het liefst direct de nieuwste drone met ook direct de meeste functies. Maar ja, heb je dat nodig als beginner. Uiteindelijk kwamen we na lang wikken en wegen op een aanbieding van Bol.com uit voor de DJI Phantom 3 standard. Door deze aanbieding konden we een semi professionele drone voor een goede prijs kopen. De DJI Phantom 3 standard is het standaard model, er is namelijk ook nog een profesional en een advanced. De namen zeggen denk ik al genoeg. De standaard kan gelukkig voor ons meer dan genoeg. Hij schiet prachtige beelden, kan bedient worden met je telefoon en kan tot wel 500 meter ver vliegen. Dat lijkt misschien niet ver maar geloof mij, op 100 meter hoog zie je de drone al bijna niet meer ;).

TIP ♥ – check vooraf even de regels van de vliegmaatschappij waar mee je vliegt. Sommige maatschappijen zijn niet zo dol op de batterijen.

Onderweg in Nieuw Zeeland

Na wat geoefend te hebben hier op het strand kon de reis beginnen. We hebben nog wel even gecheckt wat de douane van Nieuw Zeeland van drones vindt maar dat was allemaal geen probleem. Ook China Airlines, met wie wij vlogen, gaf aan dat het aan boord brengen van drones geen probleem is. Wel nog even een Hardshell koffer gekocht om de Drone eenvoudig te kunnen vervoeren.

We dachten dat het een hoop gedoe zou zijn om met een drone op pad te gaan maar uiteindelijk viel dit wel mee. Zeker als je met een camper rondreist is dit bijzonder eenvoudig. En als we een mooie wandeling gingen maken ging de drone gewoon mee op mijn rug. Zo hebben we 2 maanden lang prachtige beelden kunnen maken. Naast het weer was mocht je helaas niet overal vliegen. Zo was het verboden voor drones in bijvoorbeeld Milford en zo konden we de prachtige Milford Sounds dus niet met de drone filmen. Gelukkig is er meer dan genoeg moois in Nieuw Zeeland om mooie beelden te kunnen maken.

Al met al is het zeker de moeite om een drone mee te nemen op reis. Het vergt wat extra werk omdat je een extra koffertje moet mee slepen, dat wel. Gelukkig is de hardshell koffer en ook de drone ontzettend licht. Je pakt de koffer dus makkelijk op en neemt hem ook redelijk eenvoudig mee. En de beelden die het oplevert.. wij vinden het in ieder geval de moeite waard 😉 .

TIP ♥ – Als je een Drone koopt oefen dan thuis. Het lijkt heel eenvoudig, dat besturen van een drone, maar het is toch best wel een kunstje. Wat je wil oefenen is het vliegen EN mooie beelden maken.

Benieuwd?

bekijk het resultaat hier onder.

En dan zijn er nog de foto’s ..

Cape Reigna NZ Drone View

Otahei

Arthurs Pass

Arthurs Pass

Bay of islands Drone view

Sjoerd

Sjoerd

Backpacken In Nieuw Zeeland is een initiatief van 2 broers uit het Zuid Westen van Nederland. In 2009 en 2017 hebben wij een ruim 2 maanden met de backpack door Nieuw Zeeland gereisd. Je kunt wel zeggen dat dit schitterende land ons hart gestolen heeft. Daarom proberen we jullie zo enthousiast mogelijk te krijgen over dit pareltje aan de andere kant van de wereld.

Leave a Reply

negen + een =