Zoek jij een leuke vakantiebestemming voor in het najaar? Wil je het liefst naar een land waar het ook in deze periode van het jaar zonnig en warm is?

Dan is het slim om wat meer naar het zuiden te kijken, naar het Midden-Oosten bijvoorbeeld. Veel landen en steden in deze regio zijn flink in opkomst, ook onder Nederlandse toeristen. Hieronder vind je de mooiste en leukste steden in het Midden-Oosten voor een heerlijke vakantie.

Dubai

In de Verenigde Arabische Emiraten is de grootst groeiende stad natuurlijk Dubai. Deze stad is de afgelopen twintig jaar groot geworden. Dubai staat vooral in het teken van extreme luxe. Je vindt er de mooiste hotels en resorts, grote evenementen en de leukste activiteiten.

Kenmerkend voor de stad is de Burj Khalifa, het hoogste gebouw van de wereld. Er zijn ook mooie stranden en zwembaden. Er is meer dan genoeg te doen en zien in de stad.

Doha

De stad Doha is de grootste en meest bekende stad van Qatar. Het grootste gedeelte van de mensen in Qatar leeft in deze stad. In Doha vind je enorme luxe winkelcentra, met talloze winkels.

Het barst er van de museums, activiteiten en mooie moderne bouwwerken. De stad ligt aan het water en is daarom ook geschikt voor zonvakanties. Het is er ook in het najaar warm en er is veel te doen.

Abu Dhabi

De hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten is Abu Dhabi. Deze stad is iets minder bekend onder Nederlanders dan het bekende Dubai, maar deze stad is minstens net zo leuk. Abu Dhabi is modern, met dezelfde moderne, hoge bouwwerken als Dubai.

Hiernaast heb je ook vele oude, traditionele gebouwen en bezienswaardigheden zoals de Sjeik Zayed-Moskee. De stad is dus een unieke combinatie van oud en nieuw.

Tel Aviv

Deze stad in Israël is modern en heeft een hele diverse bevolking. De stad heeft invloeden van allerlei culturen en volkeren. Tel Aviv heeft veel mooie bars, clubs en een grote cultuur- en kunstgemeenschap.

Je vindt er ook mooie stranden en resorts voor een heerlijke zonvakantie. Er zijn veel jongeren in de stad, waardoor Tel Aviv levendig is. Ook het nachtleven is leuk. Tijdens een vakantie Israel kan je dus niet om Tel Aviv heen.

Sjoerd

Sjoerd

Backpacken In Nieuw Zeeland is een initiatief van 2 broers uit het Zuid Westen van Nederland. In 2009 en 2017 hebben wij een ruim 2 maanden met de backpack door Nieuw Zeeland gereisd. Je kunt wel zeggen dat dit schitterende land ons hart gestolen heeft. Daarom proberen we jullie zo enthousiast mogelijk te krijgen over dit pareltje aan de andere kant van de wereld.

Leave a Reply

7 + achttien =