In Thames hadden we een geweldig mooie plek aan de zee gevonden. Helaas zat het weer niet mee dus hebben we vrij weinig kunnen genieten van deze plek. Ook is er in de omgeving niet veel te doen als het regent. De volgende kwam gelukkig rond het middaguur de ☀️  weer tevoorschijn! We zijn door het dorpje heen gelopen en hebben de Thames wandeling gedaan.

Thames beach

Zaterdag zijn we van Thames naar Coromandel gereden. Deze route langs de kust is er 1 om op je lijstje te zetten als je naar Nieuw Zeeland gaat! Het hele Coromandel gebied is overigens bijzonder mooi. Helaas was er door het weer niet zo heel veel te doen in Coromandel zelf. Wat ons betreft iets te toeristisch ook. Dus besloten we om na een regenachtige wandeling door te rijden naar Whitiangi. Ook hier vonden we wederom een prachtige plek aan de zee.

Whitianga Beach

Via Cooks Beach kwamen we rond 12 uur aan in Hahei. We hebben eindelijk weer even op het strand gelegen en lekker gezwommen. De volgende ochtend begon het goed met de zon. We zijn vroeg vertrokken om de Cathedral Cove te bezoeken. Cathedral Cove is een bijzondere plek om te zien. Door het gat in de rots krijg je een uniek foto momentje. Ook onderweg krijg je, zeker ’s morgens vroeg, prachtige uitzichten te zien.

Na Cathedral Cove zijn we doorgereden naar een andere lokale trekpleister, hot water beach. Heel leuk om gezien te hebben maar we zouden het niet (meer) aanraden. Het was mega druk met toeristen wat het wel gezellig maakt maar minder leuk om een kuil te graven. Er was eigenlijk niet zoveel plek meer 🙂 . De volgende stop op ons lijstje was het surf stadje Whangamata!

Cathedral Cove

Onderweg naar Cathedral Cove

Wandeling naar Cathedral Cove

Wandeling naar Cathedral Cove

Hot Water Beach

In Whangamata hebben we een bodyboard gekocht en zijn we de zee in gedoken. De golven waren precies goed en het was zo leuk dat we hier nog een dag aan hebben geplakt. De volgende ochtend zijn we naar Waihi beach gereden en hadden we een perfect plekje voor de laatste dag/avond in de bus. De golven waren hier nog beter, dus bodyboarden was weer superleuk om te doen. Wel hard werken maar na twee maanden rondrijden was het wel even lekker om wat te bewegen ;). Na wat inspanning hadden we wel een ijsje verdiend vonden we. Maar als je hier 1 bolletje neemt dan krijg je een super grote scoop 🙂 . Na deze traktatie hebben we een mooie laatste avond in de bus gehad.

Whangamata Beach

Whangamata beach Sunrise

Waihi Beach sunset

Waihi Beach sunset

Biertje @Waihi Beach 😉

Biertjes drinken op de laatste avond in ons busje @Waihi beach

Donderdag zijn we naar Tauranga gaan rijden. Daar hebben we de auto schoongemaakt en weer ingeleverd bij Pete en Karen. Best wel raar, het is toch je huis geweest de afgelopen 9 weken. Gelukkig laten we de bus in goede handen achter. En je weet maar nooit, misschien komen we nog eens terug 😛 .

Bus schoonmaken @Kiwi Road Trips

De laatste 2 dagen mogen we doorbrengen in Bed and breakfast Harbour House. Dit is in Tauranga zelf. Hier hebben we een beetje rondgelopen en genoten van slapen in een echt bed? 🙂 De eigenaren waren superlief, zij brachten ons de volgende dag naar het strand. Waar we nog even hebben genoten van de zon en hebben gebodyboard. Een laatste ontspannen dagje voor de lange terugreis naar Nederland zou beginnen.

Bodyboarden @Tauranga beach

Sunset @Tauranga

Zaterdagochtend hebben we na het ontbijt onze tas weer ingepakt en zijn we om half 1 de Manabus ingestapt die ons naar het vliegveld zou brengen. De laatste rit door Nieuw Zeeland, voor nu dan?.

Om half 8 vertrok ons vliegtuig naar Taipei met een korte overstap op Sydney. In Tapei hebben we een overstap van 20 uur gehad. Gelukkig mag je als Nederlander het vliegveld af en de stad in. We zijn dus ook met de bus de stad ingegaan en daar hebben we een dagkaart voor de metro gekocht. Het metro systeem werkt hier uitstekend. Met één kaart kun je de hele stad ontdekken. Dit keer hebben we het Chiang Kai Shek Memorial Hall en het national Palace museum bezocht. Om half 1 ’s nachts hebben we, enigszins aan het einde van ons energieniveau, het vliegtuig weer naar Nederland gepakt. Achteraf was de overstap iets te lang, de volgende keer misschien toch maar een hotel regelen ☺️.

Chiang kai-shek Memorial Hall Taipei

national palace museum Taipei

In de afgelopen 9 weken hebben we 8127 km gereden door Nieuw Zeeland, van het Noordereiland naar het Zuidereiland en weer omhoog. Overnacht op de meest prachtige plekken. Zoveel gezien en gedaan. Het is en blijft een mooi❤️ land. Vaak hebben we onderweg de vraag gekregen wat vonden jullie de mooiste plek tot nu toe? Moeilijke vraag maar onze conclusie is toch dat het niet 1 specifieke plek is. Nieuw Zeeland is in zijn totaliteit gewoon een prachtig land. Als we moeten kiezen zouden we de volgende top 5 maken:

  1. Omgeving Wanaka en Queenstown
  2. Milford Sounds
  3. Lake Pukaki / Lake Tekapo
  4. Tongariro Alpine Crossing
  5. Abel Tasman

En waar we vooral van genoten hebben zijn de roadtrips zelf. Het rondrijden door het land . Het onderweg zijn en na elke bocht weer verrast worden door het uitzicht?
Na 9 weken kunnen we terug kijken op een hele mooie reis met heel veel mooie momenten☺️ !

Sjoerd

Sjoerd

Backpacken In Nieuw Zeeland is een initiatief van 2 broers uit het Zuid Westen van Nederland. In 2009 en 2017 hebben wij een ruim 2 maanden met de backpack door Nieuw Zeeland gereisd. Je kunt wel zeggen dat dit schitterende land ons hart gestolen heeft. Daarom proberen we jullie zo enthousiast mogelijk te krijgen over dit pareltje aan de andere kant van de wereld.

Leave a Reply

19 − 18 =