Na terugkomst is toch wel de meest gestelde vraag “enn.. hoe was het?”. Een vraag die moeilijk is te beantwoorden. Je doet zoveel indrukken op, ontmoet bijzondere mensen, ziet prachtige plaatsen en plekken of ervaart de leukste dingen. Dat is allemaal moeilijk samen te vatten in een simpel antwoord. Gelukkig hebben we altijd de beelden nog 😉

⬇ Lees onder de video de kosten van onze reis door Nieuw Zeeland ⬇

Maar wat kost zo’n backpack reis door Nieuw Zeeland dan?

De tweede vraag van mensen is al snel “Is dat niet ontzettend duur?” Twee maanden door Nieuw Zeeland reizen, een camper kopen en een vliegticket naar Nieuw Zeeland toe. Gelukkig kan ik daar een veel makkelijker antwoord op geven. Nee! Twee maanden reizen in Nieuw Zeeland hoeft niet heel duur te zijn. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Je kan een camper voor 70 euro per dag “huren”. Je kan ook een campertje kopen en weer verkopen. Maar je kunt ook de allergrootste en meest luxe camper huren voor 250 euro per dag. Je kunt iedere dag op een camping gaan staan of in een hotel slapen maar je kan ook zoveel mogelijk aan Freedom Camping doen. Je kan iedere dag uit eten maar je kan ook zelf koken. Keuze genoeg dus om te besparen op geld.

Waihi Beach sunset

Waihi beach

Proost

Wat waren onze kosten?

Om jullie een beter beeld te geven van wat onze reis gekost heeft zal ik hieronder een opsomming geven van alle kosten die we hebben gemaakt. Globaal opgedeeld in boodschappen, overnachten, uit eten, tours, benzine en overig (auto verzekering, SIM kaart, dat soort zaken).

Boodschappen : $1072,83
Overnachten : $934,-
Uit eten/ snacks: $495,12
Tours: $1688,28
Benzine: $1562,98
Overig: $755,21

Totaal: $6508,42

Zo komen we op een totaal van $ 6508,42. Dit is met twee personen in ruim 60 dagen backpacken in Nieuw Zeeland. Per persoon en per dag is dit zo’n $ 54,23. Ik geef de kosten bewust weer in dollars omdat de wisselkoers nogal fluctueert de laatste tijd. Gemiddeld kan je uitgaan van 1 euro tegenover 1,5 dollar. Dit is een beetje hoe de koers was toen wij er waren. Je kunt HIER de huidige wisselkoers vinden.

Vervoer en Vliegticket!

Hier komt nog een ticket bij voor €937,70 per persoon en het kopen en verkopen van de bus. De bus heeft ons totaal €1900,- gekost (€950,- p.p., wat gezien de periode van het jaar (januari en februari zijn het hoogseizoen) een koopje is). Elders huren had vele malen duurder uitgepakt. Een andere mogelijkheid is om zelf een auto/camper te kopen en te verkopen.

Wij hebben er voor gekozen om een camper met terugkoop garantie te kopen. Op deze manier betaal je wel wat meer maar hadden we wel een hoop hulp onderweg, een adres waar we ons konden registreren en geen gedoe met het kopen en verkopen van de camper. Het ophalen en terugbrengen heeft ons nu maar 1 dag gekost. Waar je anders toch meer tijd kwijt zou zijn.

Al met al valt het wat ons betreft best mee. En wij hebben zeker niet extreem goedkoop gedaan. We hadden hier en daar nog best wat kunnen besparen maar af en toe is een beetje luxe ook wel prettig, toch?


Wil je goedkoop geld overmaken naar een Nieuw Zeelandse bankrekening? Gebruik dan Transferwise.com. Met deze superhandige website/app kun je makkelijk en goedkoop geld overmaken. Transferwise is vele malen goedkoper dan een Paypal of een standaard Banktransfer. Daarnaast is het geld er vaak al binnen een paar uur. Zo kan dezelfde dag nog op pad met je auto, camper of andere aankoop.


Whangamata beach Sunrise

Whangamata Beach

Sjoerd

Sjoerd

Backpacken In Nieuw Zeeland is een initiatief van 2 broers uit het Zuid Westen van Nederland. In 2009 en 2017 hebben wij een ruim 2 maanden met de backpack door Nieuw Zeeland gereisd. Je kunt wel zeggen dat dit schitterende land ons hart gestolen heeft. Daarom proberen we jullie zo enthousiast mogelijk te krijgen over dit pareltje aan de andere kant van de wereld.

3 Comments

  • Marit schreef:

    Wauw! Wat een super vet filmpje hebben jullie gemaakt! Ik kreeg er oprecht echt helemaal kippenvel van, ZO VET! En thanks voor al de informatie + budget! Ik ga in December naar NZ backpacken, als ik dit zie krijg ik er nog meer zin in!!

  • Eefje schreef:

    Hebben jullie ook ervaring met buyback van grotere campers? Wij willen graag in 2019/2020 twee maanden met ons gezin gaan (2 en 4 jaar). We lopen tegen de hoge huurprijs van de campers aan, tips zijn welkom!

Leave a Reply

vier × 2 =