Na het bezoek aan Cape Reinga zijn we richting de Bay of Islands gereden. Halverwege hebben we een mooie stop bij Doubtless Bay gedaan want anders werd de rit te lang. Gelukkig is ook Doutbless bay een prachtige plek om te overnachten. We stonden aan het strand en konden ’s morgens dan ook wederom genieten van een prachtige zonsopgang. Aangezien we toch altijd vroeg wakker zijn proberen we deze toch wel zo vaak mogelijk mee te pakken.

Doubtless Bay sunrise

De volgende ochtend zijn we naar Paihia gereden, een mooie camping uitgezocht en vervolgens helemaal niks gedaan. Dat was wel even lekker hoor, tot nu toe zijn we elke dag wel onderweg of zijn we iets aan het doen. Dat beviel erg goed dus hebben we er nog een dagje aan toegevoegd☺️?! Tenminste op een wandeling na! Vandaag kwamen we er ook achter dat het ticket terug naar Nederland niet helemaal klopt. We hebben namelijk een overstap op Taipei van -6,5 uur. We kunnen niet instappen richting Amsterdam als we nog niet geland zijn in Taipei natuurlijk? . Gelukkig helpt China Airlines je een stuk beter en sneller dan Gate1 dat doet. Ze hebben het keurig opgelost na 1 telefoontje. Van Gate1 hebben we nooit meer iets gehoord.

Bay of islands Drone view

Maandag zijn we op de boot gestapt en hebben we de cruise ‘explore the bay’ gedaan. Het was helaas bewolkt toen we begonnen maar gelukkig wel warm. Langs de 140 kleine eilandjes, richting de Hole in the rock (helaas waren de golven te hoog dus konden we er niet heen om er doorheen te varen). Onderweg kwamen we dolfijnen?  tegen, een stuk of 20 die wat kunstjes lieten zien, onwijs gaaf! Rond half 12 werden we afgezet op het eiland Otahei, waar de zon ☀️  weer goed ging schijnen. Hier kregen we een barbecue en kon je het eiland verkennen. Wij kozen ervoor om even relaxed op het strand te gaan liggen en zijn daar blijven liggen? ook toen de boot weer terug ging naar Paihia. Je kon namelijk om kwart over 12 al weer terug, wat bijna iedereen deed. Maar je kon je ticket ook om laten zetten en kon je later terug met de ferry. 

Dolfijnen in de Bay of Islands

Dolfijnen in de Bay of Islands

Zwemmen in de Bay of Islands

Zwemmen in de Bay of Islands

Zwemmen in de Bay of Islands

Eenmaal terug in Paihia zijn we de bus ingestapt en weggereden richting Whangarei. Hier had je een paar freedom campings en voor het eerst werd er echt gecontroleerd of je self-contained was. Na een goede nachtrust werden we gewekt door lachende vogeltjes (sounds very funny) en zijn we naar de Whangarei watervallen gereden. Net op tijd want toen wij weer weg gingen kwamen er ineens heel veel mensen! Het is een mooie waterval en dat gewoon in de stad. Bijzonder.

Whangarai Falls

Whangarai Falls

We hadden besloten om naar Goat island beach te rijden, maar dat verliep niet soepeltjes? 4 km voor de finish stopte onze Blue Hurricane er spontaan mee. Wat bleek, de van was ermee gestopt?! Daar sta je dan midden op de weg. We dachten dat de accu leeg was, maar tijdens het rijden, kan dat? Er kwam gelukkig een auto aanrijden, met een jong Nederlands gezin en die hebben geholpen om hem naar de kant te duwen. Vervolgens kwam er nog een man aanrijden en die wilde ons heel graag helpen, zocht in oplossingen en belde voor ons de garage. Hij kwam over een uur terug en als we er dan nog stonden ging die een touw regelen en ons slepen naar de garage. Super aardig!! We zijn verzekerd en hebben ook een pechhulpdienst van te voren geregeld. Helaas regelen ze alles behalve een nieuwe accu. Ze konden een sleepwagen sturen die dan de van naar een garage bracht. We besloten uiteindelijk om te kijken in het Chinese handboek waar de accu zat om hem eventueel zelf nog een jumpstart te geven. Gelukkig staan er ook plaatjes in het handboek want Chinees lezen kunnen we niet?! De accu zat achter de bestuurder stoel en ja hoor, de oplossing was in zicht☺️??! De kabel was los getrild door de weg die we ervoor en de andere keren zijn tegen gekomen. Je hebt hier soms wegen die niet zijn geasfalteerd. Maarja zoals die local tegen ons zei: ‘It hasn’t been an proper holiday without some car problems ey’…

Pech onderweg

Anyway de kabel weer terug gezet en de bus startte direct weer. Zo leek het als nog eind goed, al goed te zijn. Helaas bleek het pas de voorbode voor meer pech. De volgende ochtend rijden we vanaf Mathesons beach (waar we voor het eerst echt het water in zijn gegaan?) naar Auckland. Ineens stopte de radio ermee, snel de bus aan de kant gezet en toen werden we weer geholpen. De kabel was niet goed vastgezet de dag er voor en daardoor was de accu nu wel echt leeg. Gelukkige kregen een jumpstart en konden we al snel weer verder. 

Mathesons beach

In Auckland zijn we eerst naar de wijk Avondale gereden waar de camping stond, vanuit hier hebben we de bus ?  naar de stad gepakt! Daar hebben we wat rondgelopen, gegeten en de film The great wall gekeken. De volgende ochtend werden we wakker in de regen ?⛈  en het zou heel de dag blijven regenen! We wilden daarom een internetcafe opzoeken, maar na het starten van de bus gingen er teveel lampjes in het dashboard branden! We zijn daarom eerst langs de AA auto recovery gereden en die stuurde ons weer door. Nu was het geen leuk geintje meer, er moest iets vervangen worden?! Dit soort dagen kom je dus ook tegen tijdens het reizen… helaas. Nadat de bus weer was gemaakt zijn we naar Thames gereden. Helaas blijft het weer nog 1 of 2 dagen slecht maar daarna komt de zon weer door. Daar kijken wij alvast erg naar uit 🙂 .

Sjoerd

Sjoerd

Backpacken In Nieuw Zeeland is een initiatief van 2 broers uit het Zuid Westen van Nederland. In 2009 en 2017 hebben wij een ruim 2 maanden met de backpack door Nieuw Zeeland gereisd. Je kunt wel zeggen dat dit schitterende land ons hart gestolen heeft. Daarom proberen we jullie zo enthousiast mogelijk te krijgen over dit pareltje aan de andere kant van de wereld.

Leave a Reply

acht − 2 =