Je backpack aan het inpakken voor je reis door Nieuw-Zeeland? Het is iedere keer weer een “gevecht”. Wat neem je wel mee en wat neem je niet mee. Tijdens mijn eerste reis heb ik 6 maanden lang met wandelschoenen en een slaapzaak rondgelopen, terwijl ik die nooit gebruikte. Niet zo handig dus.

Sindsdien pak ik altijd zo licht mogelijk in. In de regel neem je snel teveel mee. Natuurlijk neem je de basics mee maar de meeste van ons nemen al snel teveel mee. Twee paar lange broeken? Een jas? Wij nemen het niet mee. 1 sneldrogende handdoek en 1 badlaken is voor mij genoeg. De rest is alleen maar balast.

Er zijn echter een aantal dingen die je echt niet mag vergeten! Dat je je wereldstekker en een powerbank voor je smartphone niet mag vergeten spreekt voor zich. Maar wat zijn nou dingen waar je niet direct aan denkt maar wel nodig hebt tijdens het backpacken? Wij hebben een lijstje van 7 dingen gemaakt!

1. Microvezelhanddoeken

Dit is iets wat veel backpackers vergeten. Microvezelhanddoeken nemen weinig bagageruimte in beslag én drogen ook nog eens enorm snel. Ideaal voor het backpacken. Vergeet natuurlijk ook niet om microvezelstrandhanddoeken mee te nemen.

2. Waslijntje

Als je op reis bent en even je handdoek of kleding wilt laten drogen is een waslijntje enorm handig. Neem daarom altijd een touwtje en wasknijpers mee in je backback. Zo kan je spullen gemakkelijk laten drogen en een touwtje met een paar wasknijpers neemt natuurlijk ook maar weinig ruimte in beslag.

3. Creditcard

Een creditcard is enorm handig om op zak te hebben tijdens het backpacken. Je hoeft echt niet alles met een creditcard te betalen, maar het fijne van zo’n kaart in je backpack is dat je de zekerheid hebt dat je altijd een betaalmiddel hebt. Je kan overal met een creditcard betalen, zeker in een land als Nieuw-Zeeland waar het gebruik van een creditcard gebruikelijker is dan hier in Europa. Heb je nog geen creditcard? Vergelijk dan creditcards via deze creditcard vergelijker.

Neem een creditcard mee

4. Duct tape

Als er iets kapot gaat tijdens het backpacken is het fijn om duct tape bij de hand te hebben. Of het nou je slipper is die kapot gaat of je telefoonoplader die je moet fixen met een stukje plakband. Duct tape is gewoon altijd handig, ook als je gaat backpacken!

5. Kopieën van belangrijke papieren

Belangrijke papieren verliezen of kwijtraken is je grootste nachtmerrie tijdens het backpacken, daarom is het handig om kopieën van alle belangrijke papieren mee te nemen in je backpack. Neem dus kopieën mee van je creditcard, paspoort en andere belangrijke papieren.

6. EHBO-kit

Een kleine EHBO-kit mag natuurlijk niet ontbreken in je bagage. Pleisters, diarree remmers, OLS en een zakmes mag niet ontbreken in je EHBO kit. Denk er dus aan om een EHBO kit in je backpack te stoppen.

7. Cijferslotjes

Tijdens het backpacken wil je natuurlijk dat je spullen goed beveiligd zijn. Een cijferslot is hiervoor enorm handig. Hiermee kan je je backpack afsluiten, maar je kan de backpack hiermee ook vastketenen aan je bed. Wij adviseren om meerdere cijferslotjes in verschillende groottes mee te nemen.

Sjoerd

Sjoerd

Backpacken In Nieuw Zeeland is een initiatief van 2 broers uit het Zuid Westen van Nederland. In 2009 en 2017 hebben wij een ruim 2 maanden met de backpack door Nieuw Zeeland gereisd. Je kunt wel zeggen dat dit schitterende land ons hart gestolen heeft. Daarom proberen we jullie zo enthousiast mogelijk te krijgen over dit pareltje aan de andere kant van de wereld.

Leave a Reply

7 − zeven =