Laten we hopen dat we na de zomer weer een vakantie naar Nieuw-Zeeland kunnen boeken. Na de last minute vakanties kunnen we nu weer uitkijken naar welke landen er nog op onze bucketlist staan! Nieuw-Zeeland heeft erg veel te bieden voor bijvoorbeeld een vakantie in oktober. Het land bestaat uit een aantal kleine eilanden en twee grote eilanden: het Zuidereiland en Noordereiland. Ben jij benieuwd naar welke highlights je niet mag missen op het Noordereiland? Lees dan snel verder en wordt net zo enthousiast over Nieuw-Zeeland als wij! 

1. Auckland

Op het gigantische Noordereiland liggen de twee mooie steden Auckland en Wellington. Wellington is de hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Auckland is een echte aanrader, de stad is omringd door ongeveer 50 vulkanen en een prachtig groen landschap. Typerend voor deze grote stad is dat er niet veel hoogbouw is. De Aucklanders zijn fan van een grote tuin en kiezen dat dan ook boven een woning in een flat. Een korte stedentrip in Auckland is dan ook zeker iets wat veel toeristen doen. Naast heerlijk dineren kan je er ook de slapende vulkaan Mt. Eden beklimmen. Auckland is van allerlei bezienswaardigheden voorzien! 

2. Hauraki Gulf’s

In het noorden van het Noordereiland vind je het plaatsje Hauraki Gulf’s. Het is de ideale uitvalsbasis voor leuke watersporten zoals: zeilen, surfen, kayaken en meer. Vanaf Hauraki Gulf’s zijn er verschillende boottochten te boeken om te gaan eilandhoppen. De prachtige baai is een echte hotspot als je een bezoek brengt aan het Noordereiland! 

3. Rotorua 

Dit natuurgebied in het midden van het Noordereiland is té mooi om over te slaan! In Rotorua kun je baden in de bubbelende modder en genieten van natuurlijke hotsprings. Voor de echte adrenaline liefhebbers kun je in Rotorua ook bungeejumpen. Of ziplinen door het 119 jaar oude woud. Naast deze activiteiten is er ook de mogelijkheid om Waimangu Volcanic Valley te ontdekken. Door middel van een tour loop je langs verschillende indrukwekkende kraters.

Auckland4. Fox Glacier

Aan de westkust van het Noordereiland is Fox Glacier te vinden. Fox Glacier is een bijzonder natuurverschijnsel waarbij je een tocht kunt maken over de gletsjer. Je wandelt samen met een gids en speciale schoenen over het ijs naar de top van de gletsjer. 

5. Lake Matheson

Vlak bij Fox Glacier is één van de bekendste meren van Nieuw-Zeeland te vinden: Lake Matheson. Dit meer is zo speciaal, omdat het een unieke reflectie in het water geeft van de bergen om het meer heen. Het is een perfecte en fotogenieke plek waar je uren je ogen uitkijkt. 

Er zijn natuurlijk veel meer hotspots op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland te vinden. Hopelijk hebben we je nu wel aangespoord om je verder te verdiepen in Nieuw-Zeeland, want het is dus zéker de moeite waard… 

Sjoerd

Sjoerd

Backpacken In Nieuw Zeeland is een initiatief van 2 broers uit het Zuid Westen van Nederland. In 2009 en 2017 hebben wij een ruim 2 maanden met de backpack door Nieuw Zeeland gereisd. Je kunt wel zeggen dat dit schitterende land ons hart gestolen heeft. Daarom proberen we jullie zo enthousiast mogelijk te krijgen over dit pareltje aan de andere kant van de wereld.

Leave a Reply

twee × vijf =