Queenstown en Wanaka strijden beide als stad met de mooiste ligging op het Zuidereiland. Beide steden liggen in een pittoreske omgeving tussen de bergen. Het grote verschil is dat Wanaka een stuk relaxter is.

Wanaka

Aan de stad ligt het Lake Wanaka, een prachtig meer. De stad is een combinatie van een prachtige rustgevende omgeving en avontuurlijke activiteiten. Toch blijft het een uitermate laid-back plaats, met gevoel van een dorp. Dat betekent niet dat er niks te doen is. In de stad zijn er genoeg nieuwe restaurants en bars te vinden. Het is een uitstekende plek om te relaxen voor een paar dagen. En misschien nog wel belangrijker, het is goedkoper dan zijn grote broer Queenstown.

Wanaka

Wanaka ligt tegen Mount Aspiring National Park wat zorgt voor spectaculaire uitzichten. Je wordt omringd door indrukwekkende, met sneeuw bedekte, bergen. Er is genoeg te doen hier. Zo kun je er trekkings lopen, een vlucht boven het meer maken, kajakken, vissen, jet-boaten, rotsklimmen, waterskiën etc.

To do in Wanaka

het stadje zelf is niet heel spectaculair. Hoewel er genoeg cafe’s, winkels en restaurants zijn heb je verder geen bijzondere bezienswaardigheden in de stad. Twee kilometer buiten de stad heb je Puzzling World en nog eens zeven kilometer verder een museum. Een leuke aanrader is de Lavender Farm. Hier geniet je van een wandeling door het bloemenveld, ontspannen met een kopje kruidenthee en genieten van de lavendel en honing ijs.

Als je hier in de winter bent kan je hier ook perfect skiën of snowboarden. Treble Cone en Cardona zijn bekende wintersport gebieden evenals de Snow Farm.

Wanaka

Locatie Wanaka