Als je kiwi’s wilt spotten dan is Stewart Island een goede optie. En dan hebben we het over de geveerde vogelachtige kiwi, symbool van het land. Niet over de bewoners..  Het zuidelijkste puntje van Nieuw Zeeland is een heerlijk eiland om even bij te komen van het reizen.

Stewart Island

Stewart Island wordt ook wel Rakiura genoemd. Het is het op drie na grootste eiland van Nieuw Zeeland en een prima plek om de bekendste gevederde inwoner van het land te bekijken. Stewart Island is niet bijzonder groot en 85% van het oppervlakte wordt in beslag genomen door het Rakiura National Park. Er wonen in totaal ook maar 381 Kiwi’s (de menselijke vorm dan..). De inwoners van Stewart Island zijn ontzettend vriendelijke en gastvrije mensen en wonen voornamelijk in Oban, het bekendste dorpje van Stewart Island.

Stewart Island ST

Er is genoeg te doen op Stewart Island. Zo kan je er kajakken, fietsen, wandelen of Rakiura National Park bezoeken. Daarnaast heeft Stewart Island natuurlijk genoeg mooie stranden om even bij te komen. Daarnaast staat Stewart Island bekend om als vogelreservaat. Stewart Island heeft een internationale reputatie wat betreft vogelspotten. Ook al ben je geen spotter, de kans dat je een bijzondere vogel tegen komt is vrij groot.

The Land of Glowing Skies

Naast vogelsoorten staat het eiland vooral bekend om de indrukwekkende natuur. Zo vindt je hier door bos omringde baaien, mooie stranden baaien en een ruig binnenlandschap.

Stewart Island wordt ook wel Rakiura genoemd wat ‘The Land of Glowing Skies’ betekend. Die naam komt uit het Maori maar men is er nog niet helemaal uit of de naam Rakiura doelt op de aurora australis, ook wel het Zuiderlicht, (de ‘tegenhanger’ van het noorderlicht) die hier af en toe zichtbaar is of op de spectaculaire zonsondergangen.

Foveaux Strait

Om er te komen reis je vanaf het zuidereiland met de boot over de Foveaux Strait (zee). En dat kan soms een pittige reis zijn omdat het bekend staat als één van de wildste zeeën ter wereld. Je komt aan in het stadje Oban, waar een klein haventje is.

Locatie Stewart Island