‘Ik verveel me’ is een zin die je nooit zal horen in Queenstown. De stad doet zijn reputatie als ‘Adventure Capital of the World’ eer aan. Gelegen aan het prachtige, diepblauwe Lake Wakatipu en ingesloten door steile bergen van de Remarkables ligt Queenstown ook nog eens in een indrukwekkende omgeving.

Queenstown

Queenstown is misschien wel de bekendste stad van Nieuw Zeeland. Het oogt als een klein dorp maar heeft de energie van een metropool. Kiwi’s en sommige toeristen zullen zeggen dat Queenstown veranderd is. Te druk, te duur, te groot en het slachtoffer van de commerciële ontwikkeling. Daar zit zeker wat in want Queenstown is een 24/7 stad waar adrenaline junkies dingen doen die ze in hun hele leven nog niet hebben gedaan dansend op luide muziek totdat de deuren van de kroegen sluiten. Maar toch behoudt Queenstown de sfeer van een kleine stad.

Queenstown

Maar het is een ook stad met sjieke restaurant en een levendige kunstscene, uitstekende wijngaarden en vijf golfbanen. En dat is juist de kracht van Queenstown. Je kan hier van alles! Spring van een brug of uit een vliegtuig, ga skiën op de Remarkables, jetskien op Lake Wakatipu of neem de tijd om rustige kant van de stad te verkennen door bij de oever van het meer te genieten van Nieuw Zeelands mooiste uitzichten.

Adrenalin Capital

Je hoeft je geen moment te vervelen in Queenstown. Elke extreme sport je je kan bedenken kan je hier uitvoeren. Van een dagje fietsen tot dagen in de wildernis verblijven. Een kleine greep uit de dingen die je hier kan doen;

Bungeejumpen – Nieuw Zeeland is de geboorteplaats van het bungeejumpen. A.J. Hackett was als eerste gek genoeg om zichzelf naar beneden te laten storten met alleen een stukje elastiek. Inmiddels is A.J. Hackett een fenomeen in Nieuw Zeeland.

Er zijn meerdere mogelijkheden om van grote hoogte naar beneden te springen. Je hebt de 43 meter hoge Kawarau Bridge maar je kan ook ondersteboven van een brug afspringen op zo’n 100 meter hoogte. Niet genoeg? Misschien is de 400 meter hoge Ledge Swing wat voor jou! Meer informatie vind je hier.

Skydiven – altijd al uit een vliegtuig willen springen? Dan zit je hier goed. Je kan jezelf hier op 5 kilometer hoogte met 200 km/u naar beneden te laten storten. Dat klinkt al spannend maar wacht maar tot je het uitzicht ziet. Vallend uit het vliegtuig kijk je uit over de Remarkables en Lake Wakatipu, iets wat je nooit meer vergeet! Meer info vind je in Queenstown zelf bij de Travel & Visitor Centre op de hoek van de Shotover & Camp Street, in het centrum. Of check deze website.

Raften – de zomermaanden zijn perfect voor watersporten rondom Lake Wakatipu en de bij nabij gelegen rivieren als de Dart, Kawarau en Shotover. Je kan hier prima raften maar ook kajakken of met een jet-boat over de rivieren racen. Meer informatie vind je hier.

Skien/snowboarden/labglaufen – in de wintermaanden transformeert Queenstown in een wintersportplaats. De Remarkables en de Coronet Peak (1.651 meter) lenen zich prima voor skiën, snowboarden en langlaufen. Coronet Peak is het oudste skigebied van het land. Vanuit Queenstown rijden er  verschillende shuttlebussen naar Coronet Peak en The Remarkables. Meer info vind je in Queenstown zelf bij de Travel & Visitor Centre op de hoek van de Shotover & Camp Street, in het centrum. Of check deze website.

Not into sports

Voor wie niet zo van extreme sporten houd is er uiteraard genoeg te doen in Queenstown. De omgeving is natuurlijk prachtig om te verkennen maar ook het stadje zelf met winkels, restaurants en cafe’s biedt genoeg vermaak. Andere opties zijn;

TSS Earnslaw – Queenstown was vroeger een mijnbouwstadje. Een van de overblijfselen van die tijd is het schip de TSS (Twin Screw Steamer) Earnslaw. Dit 51 meter lange schip wordt ook wel ‘De dame van het Meer’ genoemd. Je kunt met de TSS Earnslaw verschillende tochten maken, variërend van anderhalf uur tot vier uur durende diner cruises. Meer informatie vind je op deze website.

Queenstown TSS Earnslaw BST

Lord Of The Rings – Queenstown  is belangrijk geweest bij de opname van de verschillende scenes van Lord Of The Rings. Er zijn zelfs locals die kleine rollen hebben gespeeld in de film. Je kan de Lord Of The Rings Tour boeken. Je hebt tours van een hele of halve dag. Leuk feitje; bij sommigen mag je ook spelen met de wapens uit de film. Kijk voor meer informatie hier.

Queenstown Winter Festival – in de winter maanden (juni en juli) heb je in Queenstown het Winter Festival. Een ware happening waarbij de stad veranderd in een feestelijke omgeving. Mocht je in deze tijd in Nieuw Zeeland zijn kan het zeker geen kwaad om dit festival te bezoeken.

Beste reistijd Queenstown

Queenstown wordt het hele jaar door bezocht dus je zal niet de enige zijn. De zomer en wintermaanden van Nieuw Zeeland zijn het drukst. Herfst (maart tot mei) en de lente (oktober-november) zijn iets rustiger.

Locatie Queenstown