Nelson trekt al jaren een grote hoeveelheid toeristen met zijn combinatie van prachtige omgeving, indrukwekkende kunstlijn en de culinaire hoogstandjes. Nelson is daarnaast ook de stad met de meeste zonuren en wordt ook wel ‘Sunshine Capital’ genoemd.

Nelson

Het ligt op het noordelijkste puntje van het Zuidereiland en staat bekend als één van de leukste steden in Nieuw Zeeland. In de zomer loopt het hier vol met locals en internationale bezoekers. De stad ligt aan de kust tussen Arthur en Richmond en de omgeving is werkelijk betoverend. Nelson is tevens de belangrijkste uitvalsbasis voor een bezoek aan Golden Bay, Abel Tasman, Kahurangi en de Nelson Lakes National Park.

Nelson

Door het zonnige weer, de mooie stranden de nationale parken in de omgeving en goede mountainbike mogelijkheden is Nelson een hele leuke stad om een paar dagen te verblijven. De stad biedt genoeg accommodatie, restaurants, bars en winkels om een leuke dag te hebben.

Te doen in Nelson

De indrukwekkende omgeving maakt de stad zo populair. Je kan hier van alles doen. Je kan er zelfs een dagtrip boeken naar Abel Tasman National Park. Daarnaast is de Golden Bay een absolute aanrader. Hier vind je een paar van de mooiste stranden van het land. Het Nelson Lake National Park is een must als je in de stad bent en Kahurangi National Park is bekend vanwege de Heaphy Track, misschien wel Nieuw Zeelands bekendste wandelroute.
Als je dat nog niet genoeg vind kan je hier ook nog een fiets huren en de omliggende bergen beklimmen en genieten van spectaculaire uitzichten. 

Nelson

In Nelson zelf heb je nog de bekende Suter Gallery en een leuke markt op zaterdag. Daarnaast heb je in oktober nog het Nelson Arts Festival met theater, muziek, lezingen en straatanimatie. Dit is vaak gratis of het kost slechts een paar dollar. Ook heb je nog het bekende Jazz & Blues Festival (vanaf 2 januari) op verschillende locaties rond de stad. Genoeg te doen dus!

Locatie Nelson