Je hebt van die plekken in de wereld waar bij het eerste aanzicht je ademhaling even stopt. De tranen springen bijna in je ogen van geluk. Zo’n plek is Milford Sound. Makkelijk te scharen onder één van de wereldwonderen want het is één van de mooiste plekken op aarde.

Milford Sound

Milford Sound is een fjord met als letterlijk hoogtepunt Mitre Peak. Deze spectaculaire berg die zo’n 1.692 meter oprijst uit de donkere wateren van Milford Sound. Dit beeld staat in ongeveer elke reisbrochure van Nieuw-Zeeland.

Als je richting Milford Sound rijdt doorkruis je een landschap bestaande uit steile rotswanden verankerd in inktzwarte wateren. Van tijd tot tijd zie je bossen die zich vastklampen aan de hellingen wat een prachtig stukje natuur oplevert.

Check hier nog meer tips over Milford Sound

Milford Sound

Dat Milford Sound zo populair is blijkt wel uit het feit dat hier ongeveer een half miljoen bezoekers per jaar komen, velen van hen in het hoogseizoen (januari en februari). Sommige van deze toeristen komen te voet, via de Milford Track, een indrukwekkende wandeling. Andere rijden echter ‘gewoon’ zelf vanaf Te Anau, maar de meeste komen hier via de vele rondleidingen per bus. Maar maak je geen zorgen dat het hier vol staat met toeristen. Op het water, het mooiste gedeelte van Milford Sound, lijken al deze mensen dwergen in vergelijking met de gigantische schoonheid van de natuur.

Boot of helicopter

Milford Sound is het mooiste op of rondom het water. Het zal daarom ook geen verbazing zijn dat er meerdere mogelijkheden zijn om de omgeving te verkennen. Zoals eerder genoemd kan je de Milford Track lopen. Je kan echter ook een prachtige rondvlucht maken (wel iets duurder). Je kan natuurlijk ook met de boot mee. Je vaart dan door de fjord en waar je ook kijkt zie je de meest schitterende dingen.

Milford Sound

Tijdens je rondvaart kom je onder andere watervallen waarvan de de Stirling Falls en de Bowen Falls de bekendste zijn. Ook kom je dolfijnen, zeehonden en pinguïns tegen. Het is paradijs op aarde en voor vele het hoogtepunt van hun reis door Nieuw Zeeland.

Tours Milford Sound

Bij Milford Sound kan je meerde tours boeken om de omgeving te zien. Je kan een dag meevaren in de boot of meevliegen in een helicopter. De mooiste manier om de omgeving te zien is echter een cruise van meerdere dagen. Je komt dan niet alleen in Milford Sound maar ook in andere fjorden en de Tasmanzee. Je kan echter ook zelf het water op. Je kan hier namelijk ook kajakken. Als je in je kleine kajak langs de reusachtige florden peddelt realiseer je je pas hoe groot Milford Sound eigenlijk is. In Te Anau kan je kajak tours regelen.

Milford Track

Fjordland National Park, waar Milford Sound ligt, is misschien wel het mooiste gebied van heel Nieuw Zeeland. De Milford Track ligt in dit nationale park en het is daarom geen wonder dat veel reizigers deze track uitkiezen. Milford Track wordt gezien als de mooiste wandelroute ter wereld en daar is niets aan gelogen. Je kan een wandelroute van 4 dagen volgen en de route is ook geschikt voor beginners. Meer informatie vind je hier.

Overnachten Milford Sound

Eén dag bij Milford Sound is simpelweg te weinig. We raden daarom aan om minimaal twee nachten hier te blijven. ‘S nachts is de omgeving namelijk net zo indrukwekkend als overdag. De sterrenhemel boven je en de fjorden in het zicht is een uitzicht wat je niet elke dag mee maakt. Je kan hier met je camper in de buurt overnachten. In Te Anau zelf heb je uiteraard ook (luxe) accommodatie. Je kan ook slapen in Milford Sound zelf. Je kan hier naar vragen bin Te Anau. 

Locatie Milford Sound