Wanaka is één van de bekendste steden in Nieuw-Zeeland. Wanaka is mede bekend vanwege de schitterende ligging. De bergen rondom dit plaatsje zijn adembenemend. Een van de grootste trekpleisters van Wanaka is echter Lake Wanaka.

Lake Wanaka

Lake Wanaka wordt omringd door indrukwekkende bergen met besneeuwde bergtoppen. Je kan hier makkelijk een paar dagen verblijven om al het moois te zien. Er is ook genoeg te doen hier. Zo kun je er trekkings lopen, een vlucht boven het meer doen, kajakken, vissen, jet-boaten, waterskiën etc. Het is een magische omgeving die je niet snel vergeet. Lake Wanaka staat niet voor niets in de Top 100 van Mooiste Meren ter wereld.

Of je nu in de zomer of winter in Nieuw-Zeeland komt, Lake Wanaka ligt er altijd prachtig bij. In de winter zijn de bergtoppen namelijk bedekt met sneeuw en kan je in de omgeving skiën. In de zomer is alles groen en kan je hier prima een paar dagen relaxen aan een strandje of mooie wandelingen maken in de omgeving.

Lake Wanaka

De schitterende natuur zorgt er voor dat er veel natuurliefhebbers naar Wanaka komen. Je kan hier echt dagen rondwandelen en slechts een fractie van de omgeving zien. Om Lake Wanaka écht gezien te hebben heb je hier ook wel een paar dagen nodig. En dat kan prima aangezien er in de omgeving genoeg campsites, hotels, hostels of plekken om vrij te kamperen zijn.

Te doen rondom Lake Wanaka

Queenstown mag dan bekend staan als de adrenaline stad van Nieuw-Zeeland, Wanaka doet daar zeker niet voor onder. Er is hier van alles te doen. De natuurliefhebbers kunnen hier wandelen of kamperen in de natuur terwijl de actievelingen kunnen mountainbiken, (water) skiën, paragliden, helicopter vluchten maken of kajakken. De leukste dingen om te doen rondom Lake Wanaka zijn;

  • Trekking in Mt. Aspiring National Park – Mt. Aspiring National Park is een prachtig park ten westen van Lake Wanaka. Met een georganiseerde tour (of zelf rijden) ben je er zo. Je kan hier sprookjesachtige wandelpaden afgaan en aan de top heb je een schitterend uitzicht.
  • Kajakken op het meer (en rivieren) – Een van de leukte manieren om het meer te verkennen is door te kajakken. Regel dit wel bij een touroperator want alleen het meer op gaan zonder gids of voorbereiding is niet verstandig.
  • Vlucht boven het meer (en bergen) – Van bovenaf heb je het beste uitzitcht. Wie niet naar de top van Mt. Aspiring National Park of Mt. Iron wil klimmen kan ook met een vliegtuigje over het meer vliegen. Je kan het uiteraard ook allebei doen. Het kost wat maar het uitzicht is fenomenaal! (zie onderstaande foto).
  • Skydiven – De echte adrenaline junkies kunnen hier skydiven. Je springt gegarandeerd boven één van de mooiste gebieden in Nieuw-Zeeland.
  • Waterfall Creek Walk – Dit is een mooie wandeling die ongeveer 2 uur duurt. Het mooie is dat je niet veel conditie of ervaring nodig hebt. Je loopt langs de oever van het schitterende Wanaka Lake.
  • Mt. Iron Track – Deze trekking is zeer populair. Je loopt in ongeveer een uur naar de top van Mt. Iron. Vanaf hier heb je een spectaculair uitzicht over het meer, de bergen en de rivieren. Je kan ook de Mt. Roy Track doen. Deze is iets pittiger met een tocht van in totaal 8 kilometer. Het uitzicht is wel erg mooi!
  • Skien of snowboarden (in de winter) – Als je zin hebt in een wintersport kan dat prima in Wanaka. In de winter ligt er namelijk altijd sneeuw op de toppen van de bergen rondom Wanaka. Mogelijkheden genoeg dus!

Lake Wanaka

Er is dus van alles te doen rondom Lake Wanaka. Je kan echter ook naar Wanaka afreizen en met de auto, camper, fiets of een ander vervoersmiddel in een relaxed tempo de weg rondom het meer afleggen. Dan zie je pas hoe mooi en divers de natuur rondom Lake Wanaka is. Plan daarom minimaal drie dagen in bij een bezoek aan dit schitterende meer!

Locatie Lake Wanaka