Lake Tekapo is één van de meest bijzondere meren in Nieuw Zeeland. Het water is bizar blauw en het meer is ontstaan door een waterkracht regeling uit 1953. Tekapo is al langer een bekende en populaire highlight in Nieuw Zeeland. Het ligt namelijk op een populaire tour-bushalte op de route tussen Christchurch en Queenstown.

Lake Tekapo

Het stadje Tekapo is nog steeds een klein authentiek stadje. Ondanks de stroom aan toeristen die het meer en de stad bezoeken. Het is geen wonder dat mensen hier veel komen want zowel het meer als Tekapo liggen in een sprookjesachtige omgeving. Het  turquoise meer in combinatie met de besneeuwde bergen op de achtergrond is iets wat je niet vaak ziet. Voor degene die willen genieten van een onvergetelijk uitzicht kunnen zich begeven naar Mount John. Een wandeling naar de top van Mount John duurt ongeveer drie uur.

Lake Tekapo

In het juiste seizoen wordt Lake Tekapo omringd door de mooiste bloemen (zie foto) wat het geheel nog een stukje mooier maakt. Bij Lake Tekapo kan je niet alleen genieten van het meer. Je kan er ook zwemmen, zeilen, kajakken, vissen of hanggliden.

Lake Tekapo in het donker

Mocht je het geluk hebben om bij Lake Tekapo te komen plan dan minimaal twee dagen in. Lake Tekapo is in het donker namelijk nog mooier. Zo mooi zelfs dat in 2012 de Aoraki Mackenzie oppervlakte werd benoemd tot een International Dark Sky Reserve, één van de slechts vijf in de hele wereld. Tekapo en Mt John is de ultieme plek om de glorieuze nachtelijke hemel van de regio ervaren.

Church of the Good Shepherd, Lake Tekapo ST

Op bovenstaande foto zie je de Church of the Good Shepherd in de nacht. Dit is één van de redenen om minimaal één nacht bij Lake Tekapo te verblijven. Pioniers uit de MacKenzie-streek gebruikte stenen van de oevers van Lake Tekapo om de Church of the Good Shepherd te bouwen.

Locatie Lake Tekapo