Fiordland National Park is de droom van elke reiziger. Er zijn nationale parken op aarde die mooier zijn dan dit park. Fiordland National Park is een verzameling van uit de zee rijzende mistige bergtoppen, glinsterende meren en indrukwekkende fjorden. En daarnaast is Fiordland ook de thuisbasis van Milford en Doubtful Sound, waar de groene kliffen bijna loodrecht uit de zee steken.

Fiordland National Park

Het park is in totaal 12.500 vierkante kilometer groot. Het loopt van van Martins Bay, ooit de plaats van Nieuw-Zeeland’s meest afgelegen nederzetting, naar de zuidelijke bossen van Waitutu en Preservation Inlet, waar vroeger goudzoekers actief waren.

Fiordland National Park

Het Fiordland National Park heeft een paar van de mooiste stukjes natuur in Nieuw Zeeland. Het is zo mooi dat het park, samen met Mount Aspiring, Westland National Park en Mount Cook opgenomen is in de UNESCO Werelderfgoedlijst. Dit gebied staat ook wel bekend als Te Wahipounamu. Een bezoek aan dit park is dan ook een must tijdens je reis door Nieuw Zeeland.

Zo vind je in Fiordland National Park een indrukwekkend landschap met de twee diepste meren van Nieuw-Zeeland, de hoogste waterval, vijftien bizar mooie fjorden, dolfijnen, walvissen en een aantal van de zeldzaamste vogels ter wereld. En als je dat allemaal bekeken hebt kan je ’s avonds nog genieten van een schitterende sterrenhemel.

Milford, Dusky en Doubtful

In het Fiordland National Park vind je 15 fjorden. De bekendste daarvan zijn Milford, Doubtful en Dusky Sound. Zeker Milford en Doubtful staan hoog op het lijstje van toeristen. Bij deze fjorden kan je verschillende tours boeken. Je kan met een boot het water op maar ook wandeltochten maken van een aantal dagen. Naast de fjorden zijn er ook twee diepe meren; Te Anau en Manapouri (zie foto). Deze meren zijn ontstaan door smeltwater dat van de omliggende bergen naar beneden komt.

Fiordland National Park

Regenval

Het bijzondere aan Fiordland National Park is dat er veel regen valt, met Milford Sound in het bijzonder. Er valt elk jaar maximaal 7 meter neerslag, een van de hoogste concentraties ter wereld!  Een regenjas kan ook geen kwaad bij een bezoek aan dit park. Ondanks de vele regen komen de meeste reizigers in de periode dat het het meest regent. Dit komt omdat het Fiordland National Park bijzonder mooi is als het regent. De meeste regen valt tussen november en januari. In mei tot augustus, de koudste maanden, kan je zelfs sneeuw en vorst verwachten.

Fiordland National Park

Wandelen in Fiordland National Park

Nieuw Zeeland is het land bij uitstek voor mooie wandeltochten. In het Fiordland National Park kan je ook een paar mooie wandeltochten maken. Je vindt hier meer dan 500 kilomdter aan wandelroutes! Bij het Fiordland Visitor Information Centre in Te Anau kan je meer informatie vragen voor de verschillende wandeltochten. De bekendste zijn Milford Track, Kepler Track en Routeburn Track.

Milford Track

Een fenomeen onder fanatieke wandelaars. De Milford Track wordt geschaard onder ’s werelds mooiste wandelroutes. In 53,5 kilometer loop je in vier dagen van Te Anau naar Milford Sound. Onderweg loop je langs valleien, gletsjers, met sneeuw bedekte bergen, oude regenwouden en indrukwekkende watervallen. Je hoeft geen ervaren wandelaar te zijn om deze track te lopen.  Meer informatie vind je hier.

Mitre Peak Milford ST

Kepler Track

De Kepler Track brengt je langs een divers landschap. Je wandelt langs watervallen, valleien, kalkstenen formaties, fjorden, rivieren, indrukwekkende bergen en bossen. Ook is de kans groot dat je veel soorten vogels tegen komt. De bekendste is de Kea. De track is in totaal 60 kilometer lang en duurt zo’n 3 tot 4 dagen. Meer informatie vind je hier.

Routeburn Track

Het mooie van de Routeburn Track is dat het je door het Fiordland National Park als door het Mount Aspiring National Park brengt. Met ’slechts’ 32 kilometer is dit de kortste track die je hier kan lopen. In twee tot vier dagen loop je van Divide aan Milford Road naar Routeburn Road aan de noordkant van het Lake Wakapitu. Ook hier hoef je geen ervaren wandelaar voor te zijn. Meer informatie vind je hier.

Locatie Fiordland National Park