Dunedin is de bekendste studentenstad van Nieuw Zeeland. En dat is niet negatief bedoeld. Dunedin is namelijk één van de mooiste steden van het land. De stad staat vol met prachtige gebouwen, sfeervolle cafe’s en restaurants waar je heerlijk kunt eten.

Dunedin

In de 19e eeuw was er in Dunedin een grote goudkoorts. Dit resulteerde uiteindelijk in de bouw van indrukwekkende gebouwen. Het lijkt daarom in niets op andere steden in Nieuw Zeeland. Je waant je eerder in Schotland dan in Nieuw Zeeland. Ze noemen het ook wel ‘Edinburgh of the South’ en ze zijn hier trots op hun Schotse roots. De naam Dunedin komt is ook afgeleid van de Keltische naam voor Edinburgh: Dùn Èideann.

Dunedin

Twee schepen met Schotten kwamen in 1848 aan in Port Chalmers. Toen er daarna goud werd ontdekt kwamen er al snel meer Schotten en dat bracht Dunedin en zijn omgeving veel rijkdom. Een voorbeeld daarvan is het Dunedin Railway Station (zie foto).

Universiteit

In Dunedin werd ook de eerste universiteit van Nieuw Zeeland gebouwd. De stad is dan ook de populairste studentenstad van het land. En waar de Schotten begonnen met drinken van whisky zijn het de studenten die deze trend prima voortzetten. Door de vele studenten vind je in de stad veel lokale barretjes. Een avondje doorzakken is in deze stad dus geen probleem.

Dunedin

Je kan makkelijk een paar dagen verblijven in deze stad. De ligging in de Otago Peninsula is schitterend en de Victoriaanse gebouwen in het centrum zijn zeker een bezoekje waard. Andere bezienswaardigheden binnen de stad zijn The Octagon, de University of Otago en de Botanic Gardens.

Locatie Dunedin