Met ruim 380.000 inwoners de grootste stad van het Nieuw Zeelandse Zuidereiland. De stad doet erg aan Engeland denken dankzij de Victoriaanse gebouwen en de keurig onderhouden parken. Tot aan de aardbevingen in 2010 en 2011 was de stad zijn iets wat saaie imago aan het verliezen en begon de stad steeds meer te beleven. Helaas hebben deze ontwikkelingen zich niet door kunnen zetten door de aardbevingen.

Geschiedenis Christchurch

De naam Christchurch komt de Christ Church van de universiteit van Oxford. De stad is gesticht in 1848 door Engelse kolonisten. Deze wilde er een streng gelovige Engelse gemeenschap van wilde maken. Helaas of misschien gelukkig is dat nooit helemaal gelukt. Christchurch doet dan ook nog steeds Brits aan door de vele gebouwen in Victoriaanse stijl en prachtige parken. Sommigen zeggen dat Christchurch zelfs de meest Engelse stad buiten Engeland is.

Christchurch

Christchurch is de hoofdstad van de provincie Canterbury en veruit de grootste stad op het Zuidereiland. Je kunt je in Christchurch ook na de aardbevingen nog prima vermaken. Het is dus niet alleen maar een toegangspoort tot de prachtige omgeving maar ook de stad zelf heeft meer dan genoeg te bieden. Het kan zijn dat er sommige dingen niet meer beschikbaar zijn. Check dan ook even van te voren of alles wat je wil doen of zien in de stad nog steeds beschikbaar is.

Christchurch nu

Vandaag de dag krijgt Christchurch een steeds moderner uiterlijk. Met de wederopbouw van de stad kwam de innovatiedrang en creativiteit van de Nieuw Zeelanders tevoorschijn en dit is tegenwoordig goed terug te zien. Ook worden er steeds meer (artistieke) evenementen en festivals georganiseerd. Ook het uitgaansleven heeft een update gehad met de komst van nieuwe hippe bars, cafes en goede restaurants.

Christchurch

Gelukkig is de stad gemakkelijk per fiets of zelfs te voet te verkennen. Mocht je slecht ter been zijn dan rijden er gele bussen die je gratis langs alle attracties en highlights brengen. Je vindt in Christchurch allerlei accomodaties. Van budget hostels tot zeer luxe hotels en bed & breakfast gelegenheden. Het kan zijn dat het tegenwoordig verstandig is je accommodatie van te voren te regelen. Je kunt dit doen op bijvoorbeeld booking.com.