Het Abel Tasman National Park is een indrukwekkend National Park gelegen aan de kust in Nelson. Als er een paradijs is dan moet het lijken op het Abel Tasman National Park. Stap in je zeilboot, boek een cruise, watertaxi of kajak en verken één van de mooiste plekken van Nieuw Zeeland.

Abel Tasman National Park

Dit nationale park is het kleinste park van Nieuw Zeeland maar doet niet onder voor de grotere parken. Het ligt op 60 kilometer van Nelson en is gezegend met gouden zandstranden, kristalhelder water, een overvloed aan flora en fauna en een weelderig binnenland.

Abel Tasman National Park

Het Abel Tasman National Park behoort tot de meest bezochte parken van het land. Dat is niet vreemd want behalve dat het er ongelooflijk mooi is, is het ook makkelijk te bereiken. Tussen November en Maart komen hier reizigers vanuit de hele wereld. De meeste komen hier om te wandelen langs de indrukwekkende kust. Als je niet van wandelen houd kan je ook een kajak huren en peddelen tot in de late middagzon om vervolgens op een camping of in een hut te overnachten. Je zou het wandelen en kajakken ook kunnen combineren.

Abel Tasman Coast Track

De Abel Tasman Coast Track is een populaire wandelroute. Je loopt langs een schilderachtige kustlijn met dichte rimboe en je klimt langzaam naar uitzichtpunten waar je uitkijkt over het park en de zee. De vele watertaxi’s zorgen ervoor dat je veel van het park kan zien in één dag en nog dezelfde dag terug kan.

Abel Tasman

Overnachten in Abel Tasman National Park

Je kunt verblijven in het park, hetzij wel op een van de DOC hutten en campings, of in de aanzienlijk meer luxere lodges die steeds meer aanwezig zijn. Wij raden een camping aan want het slapen in de natuur, onder de sterrenhemel is een onvergetelijke ervaring! Er zijn geen wegen en bijna geen bewoners dus het voelt alsof je alleen bent.

Je zou het park in één dag kunnen bezoeken vanuit Nelson maar dan kan je hier niet overnachten. En dat is juist een van de mooiste ervaringen. Boek een tour in Nelson voor minimaal twee dagen en je zal beloond worden met een schitterend stukje natuur.

Locatie Abel Tasman National Park