Wellington heeft een aardige reputatie in Nieuw-Zeeland. Niet alleen omdat het de hoofdstad is. Wellington is veruit de meest boeiende en aantrekkelijkste metropool van het land. Het is een hoofdstad die, met zijn veelzijdigheid, elke bezoeker weet te boeien.

Wellington

Wellington is niet alleen de hoofdstad van het land, het is letterlijk en figuurlijk het verbindingspunt tussen het Noorder en Zuidereiland. Hier vaart namelijk de ferry tussen het noorder en het zuidereiland. Dagelijks vertrekken er meerdere ferry’s van en naar Wellington. Deze komen weer aan in Picton op het zuidereiland.

Het is een échte hoofdstad met een bruisend centrum waar je minimaal een paar dagen moet blijven om de stad goed te kunnen zien. Wellington ligt in een mooie omgeving en kent een bruisend centrum.  Je kunt er prima terecht om een dagje te shoppen en ook ’s avonds is het prima vertoeven in de vele restaurants en bar’s die de stad rijk is.

Daarnaast heeft het een flinke haven wat de belangrijkste uitgangspunt is voor boten op het Noordereiland. Doordat Wellington aan het water ligt heb je hier ook stranden, jachthavens en oude pakhuizen. Tegen de heuvels van de stad staan Victoriaanse villa’s en bungalows omringd door groene bossen en parken. De huizen in de stad bereik je door oude, smalle weggetjes af te leggen. Sommige huizen hebben zelfs een kabelbaan om de boodschappen in huis te krijgen zodat ze niet de trap op hoeven te sjouwen met al die tassen. Welly, zoals Wellington ook wel wordt genoemd, staat daarnaast bekend om de harde wind die door de stad waait afkomstig uit zee.

Wellington

Wellington

Culturele hoofdstad

Wellington mag dan de hoofdstad zijn, het is niet de grootste stad van Nieuw-Zeeland, die eer gaat naar Auckland. Met 400.000 inwoners is Wellington de tweede stad van Nieuw-Zeeland. En terwijl Auckland het commerciële hart van het land is wordt Wellington gezien als de culturele hoofdstad. De stad bruist van de gezellige cafe’s en zeker in de zomer zijn er veel leuke festivals in de stad.

Mount Victoria Look out

Mount Victoria Look out

Bezienswaardigheden Wellington

De stad is best groot maar het centrum is goed te belopen in één dag. De belangrijkste straten om wat te eten en drinken zijn Willis Street, Courtenay Place en Cuba Street terwijl je rond Lambton Quay goed kan winkelen. Daarnaast mag je Te Papa, het nationale museum, natuurlijk niet missen.

Vanuit het centrum kan je ook fietstochten maken naar één van de heuvels zoals Mount Victoria. Hier heb je een prachtig uitzicht over de stad en zijn haven. Je kan er ook voor kiezen om de Botanic Gardens of het observatorium te bezoeken. De Otari-Wilton’s Bush is de enige openbare botanische tuin in het land en uitsluitend gewijd aan inheemse planten.

In het oosten heb je nog de stranden van het schiereiland Miramar, wat ook wel bekend staat als Wellywood vanwege de bloeiende filmindustrie. Het heeft zelfs een eigen Wellywood teken, gebaseerd op het bekende Hollywood logo.

Te Papa wellington

Te Papa Museum

Wellington Kabelbaan

Wellington Kabelbaan

Wellington Kabelbaan

Wellington Observatory

Locatie Wellington