Waiheke Island is een eiland in de Hauraki Gulf Islands, vlakbij Auckland. Het is tevens het populairste en één van de grootste eilanden in deze eilandengroep. Door het aangename klimaat en de prachtige natuur is Waiheke Island een plek waar veel Aucklanders en toeristen komen.

Waiheke Island

Met het smaragd groene water, de rotsachtige baaien en schitterende stranden is Waiheke Island geen eiland wat je bij Auckland verwacht. Toch ligt het er dicht bij. Dit is ook de reden dat veel Aucklanders in het weekend naar dit eiland vertrekken. De temperatuur is immers hoger dan in de stad en met de tropische look lijkt het net of je op vakantie bent. De witte stranden is de grootste troef van het eiland. De tweede is de wijn. Op het eiland vind je zo’n 30 wijnmakerijen waarvan vele met proeflokalen, chique restaurants en een adembenemend uitzicht. Dat Waiheke Island populair is merk je aan de vele accommodatiemogelijkheden en restaurants.

Als je genoeg hebt van het dineren, luieren op het strand, wijnproeven of relaxen in de branding zijn er gelukkig nog een hoop andere dingen te doen. Er ligt een indrukwekkend netwerk van wandelpaden dat leidt door natuurgebieden en langs in prachtige kliffen. Je kan ook uitstekend kajakken en er zijn kabelbanen waar je vanaf kunt slingeren.

Waiheke Island

Duiken in Hauraki Gulf Islands

De meeste toeristen zullen hier maar een dag zijn als dagtrip vanuit Auckland. Je kan hier echter prima een paar dagen vertoeven. Als je de omliggende eilanden wil zien is Waiheke Island een prima uitvalsbasis. Vanaf Waiheke Island gaan er namelijk meerdere boten. Zo kan je bijvoorbeeld naar Great Barrier Island, het grootste eiland van de Hauraki Gulf Islands. Verwacht hier echter geen luxe resorts. Zelfs stroom is hier schaars. Je kunt hier wel goed zwemmen en duiken. Vooral het laatste is populair hier.

Locatie Waiheke Island