Taupo ligt op eens schitterende plek aan de oever van Lake Taupo. Samen met Rotorua concurreert Taupo als dé place to be op het Noordereiland. En dat is niet gek want er is in Taupo ontzettend veel te zien én te doen! Er is een overvloed aan adrenaline-pompende activiteiten evenals activiteiten voor de mindere waaghalzen met schitterende uitzichten en mooie wandeltochten.

Taupo

Taupo heeft de populariteit ongetwijfeld te danken aan de sprookjesachtige omgeving waarin het ligt. Het is een magneet voor outdoor liefhebbers en mensen die op zoek zijn naar schitterende natuur. Op heldere dagen kan je zelfs de besneeuwde toppen van Tongariro National Park zien. Taupo is één de bekendste en beste plekken om te fietsen, zowel on- als off-road. Daarnaast is deze stad het beginpunt van de langste rivier in Nieuw-Zeeland; de Waikato River.

Lake Taupo

Taupo is één van de bekendste steden op het Noordereiland en van heel Nieuw-Zeeland. Gezien de activiteiten hier is dat ook niet gek. Er is voor iedereen wel wat te doen. Of je nu wil skydiven boven Lake Taupo, wil wandelen langs het meer, wil genieten op de boulevard of rond wil fietsen.. Er is altijd wel wat te doen.

Taupo omgeving

De stad ligt op 80 kilometer van Rotorua in het midden van het Noordereiland. Het ligt aan de oever van Lake Taupo wat het grootste meer van het land is (dezelfde grote als heel Singapore). Naast het indrukwekkende Lake Taupo zie je 30 kilometer verderop de toppen van Tongariro National Park liggen. Het glasheldere, en vooral vlakke water, in combinatie met de gigantische vulkanen op de achtergrond zorgen voor spectaculaire uitzichten. Ook ligt hier de Waikato River, wat in Maori ‘stromend water’ betekend. Dit alles wordt omringd door mooie bossen en veel groen.

Al jaren komen de Kiwi’s hier om vakantie te vieren in één van de vele vakantiewoningen rondom het meer en om een duik in het helder blauwe water van het meer. Er is in hier ook genoeg te doen. Of je nu wil skydiven, Taupo is dé plek om te skydiven in Nieuw-Zeeland, bungee jumpen, kajakken, vissen of ontspannen in één van de thermale spa’s. Vissen is hier overigens erg populair. Het hele jaar door drijven er bootjes op het meer op zoek naar forel.

Taupo

Taupo zelf is niet zo groot. Waar in Taupo je ook bent, het is nooit langer dan 5 minuten lopen richting Lake Taupo of de Waikato River. Hoogbouw vind je hier (gelukkig) niet. De meeste activiteit vind plaats op Tongariro Street en de toepasselijke naam Lake Terrace waar je een mooi uitzicht hebt op het meer.

Bezienswaardigheden Taupo

Vandaag de dag is Taupo een bekende plaats in Nieuw-Zeeland. Het trekt al jaren veel toeristen en in de stad zelf zitten verschillende touroperators die trips regelen naar de meest uiteenlopende attracties in de buurt. De bekendste zijn Huka Falls, Aratiatia Rapids, Wairakei Terraces en the Craters of the Moon. De bekendste trekpleister blijft echter Lake Taupo.In Taupo zelf is er genoeg accommodatie in de vorm van hotels, hostels en campings om alle toeristen op te vangen.

Lake Taupo

Lake Taupo is zonder twijfel de bekendste trekpleister van Taupo. Het is het grootste meer van Nieuw-Zeeland en tevens één van de mooist gelegen meren. In 181 na Chr. vond de grootste vulkaanuitbarsting op Nieuw-Zeeland plaats, hierdoor ontstond Lake Taupo. Lake Taupo is een ondergelopen krater wat het heldere water en rotsachtige inhammen verklaard. Lake Taupo staat bekend om de magische uitzichten met Mount Tongariro, Mount Ngauruhoe en de met sneeuwbedekte Mount Ruapehu op de achtergrond.

Het water in Lake Taupo is afkomstig uit de verschillende rivieren hier. Hierdoor zit er ook veel forel in Lake Taupo wat het populair maakt onder vissers. Naast vissen kan je uiteraard ook zwemmen in Lake Taupo. Hiervoor kan je het beste naar Acacia Bay gaan. Hier ligt een een rustig strand en tevens de Waipahihi-warmwaterbronnen. Naast zwemmen kan je hier ook waterskiën, surfen, paragliden en worden er rafttochten richting Tongariro en Rangtaiki georganiseerd. Skydiven boven Lake Taupo is overigens één van de mooiste locaties om te skydiven.

Lake Taupo

Huka Falls

De Huka Falls zijn de meest bezochte natuurlijk attractie in heel Nieuw-Zeeland. Dit is ook niet gek want het zijn spectaculaire watervallen. Je vindt de Huka Falls in Wairakei Park waar de Waikato rivier door heen stroomt. De Waikato river is normaal 100 meter breed maar wordt bij de Huka Falls teruggedrongen naar 20 meter. Dit betekend dat er elke seconde 220.000 (!) liter water door de kloof schiet om vervolgens 11 meter naar beneden te storten in een schuimend meer. Huka betekend in het Maori dan ook ‘schuim’.

Je kan de Huka Falls met een jet boot bekijken wat behoorlijk indrukwekkend is. Door de enorme kracht van het water besloot de overheid er een energiecentrale te plaatsen. De Huka Falls zorgen voor 5% van de totale elektriciteit in Nieuw-Zeeland.

Huka falls, Taupo

Skydiven en Bungee jumpen

Skydiven boven Lake Taupo is enorm populair hier. Het is één van de mooiste plekken in ter wereld om uit een vliegtuig te springen. De sprong is van 12.000 of 15.000 feet (3,5 km of 4,5 km). Je wordt omringd door besneeuwde bergtoppen, een strak blauwe lucht en je valt met een snelheid van 200 km/h richting het prachtige meer. Er zijn verschillende organisaties die het skydiven aanbieden. En ondanks dat de meeste backpackers met een budget reizen is dit een absolute aanrader!

De bungee bij Lake Taupo is niet de hoogste van het land maar wel één van de mooiste. Je springt namelijk boven de prachtige Waikato River Valley. Hier hebben ze een platform gebouwd dat 20 meter over een klif uitsteekt. De sprong is ongeveer 44 meter hoog en als je wil kan je een water touch maken! Taupo Bungy is de organisatie waar je moet zijn voor een sprong!

Taupo

Taupo Hot Springs

Net als bijna heel Nieuw-Zeeland bevind ook Taupo zich in een vulkanische omgeving. Dit zorgt niet alleen voor de schitterende omgeving maar ook voor thermische activiteiten in de vorm van warmwaterbronnen. In Taupo kan je heerlijk ontspannen in één van de kuuroorden. Je hebt er verschillende baden die, schijnt, een geneeskrachtige werking hebben. Uiteraard kan je ook heerlijke massages nemen. Er zijn verschillende organisaties waar je een trip naar één van de kuuroorden kan boeken.

Locatie Taupo