De Sky Tower in Auckland is een highlight die letterlijk niet te missen is. De Sky Tower torent hoog boven alles en iedereen uit in Auckland. Met zijn 328 meter is het dan ook het hoogste bouwwerk op het zuidelijk halfrond. ’s avonds wordt de toren spectaculair verlicht waardoor het af en toe lijkt alsof je in Hong Kong loopt in plaats van Auckland.

Sky Tower

De toren werd in 1997 gebouwd en is sindsdien de grootste attractie van de stad. Vanuit de toren heb je een indrukwekkend uitzicht over de gehele stad en de omliggende omgeving. In slechts 40 seconden brengt een lift je naar de ‘Observation Deck’. Mensen met hoogtevrees moeten misschien twee keer nadenken voordat ze zich in de Sky Tower bevinden. De vloer op het Observation Deck is namelijk van glas wat een extra kick moet geven (en dat doet het!). Ze hebben er zelfs een glazen lift!

Sky Tower

Het uitzicht is spectaculair, zeker op heldere dagen. Het bekijken van de zonsondergang in de Sky Lounge Cafe & Bar is een aanrader. In de avond licht de toren mooi op en met kerst is het net een gigantische kerstboom!

SkyWalk, Vertico Climb en SkyJump

Nieuw-Zeeland is hét adrenaline land bij uitstek en het lijkt alsof ze overal een activiteit voor hebben. Ook in Auckland kunnen de waaghalzen zich uitleven. Op de Sky Towe heb je namelijk de mogelijkheid om te kiezen voor een SkyWalk, Vertico Climb en SkyJump.

Met de SkyWalk kan je op het bovenste puntje van de toren een rondje lopen rondom de toren, buiten! Uiteraard zit je wel aangelijnd maar als je durft kan je nog even over het randje leunen en 300 meter naar beneden kijken!

Sky Tower

Bij de Vertico Climb doe je het andersom. Daar begin je binnen in de toren en klim je 300 meter omhoog om vervolgens van het uitzicht te genieten op zo’n 300 meter hoogte!

De SkyJump zegt natuurlijk genoeg. Als je altijd al van een toren heb willen springen is de Sky Tower een leuke aanrader.  De SkyJump is geen normale bungejump. Je springt eerst (vastgesnoerd uiteraard) van een plateau van 192 meter hoogte naar beneden. Na een meter of 3 blijf je even hangen. Daarna laten ze je ‘vallen’  en val je naar beneden. Een ultieme kick!

Locatie Sky Tower