Surf’s up dude! Piha is DE surfspot in de buurt van Auckland. Dit prachtige robuuste, zandstrand is al langer een favoriet voor locals die vluchten van de stress van de stad. Of dat nou is om te surfen, wandelen, feestvakanties of een gezinsvakantie.

Piha

Hoewel Piha ontzettend populair is onder surfers en strandgangers is het ook een van de gevaarlijkste stranden van het land. Er is een wilde branding en sterke onderstroom. Het is zo gevaarlijk dat er zelfs een eigen reality tv-show over is; Surf Rescue. Zwem daarom altijd tussen de vlaggen waar je onder toezicht van strandwachten zwemt. Zo voorkom je een ongewild TV debuut.

Piha

Klein maar fijn

Piha is groter dan het nabij gelegen Karekare, ook een bekend strand, maar er is nog geen drankwinkels, benzinestation of bank. Wel zijn er wat cafeetjes en een kleine supermarkt. en fanatieke wandelaars. Het is niet alleen populair onder surfers, er komen ook veel artiesten en kunstenaars. Het is een echt surfers/backpacker stadje waar een super relaxte sfeer hangt.

Er zijn vaak surfwedstrijden en op die momenten loopt het strand helemaal vol met surfers. In de zomer is het vooral druk hier! Er zijn dan veel feestjes, live optredens, artiesten en gezellige mensen.

Piha

Piha is makkelijk te bereiken vanuit Auckland omdat het slechts 40 kilometer rijden is. Naast surfen kan je hier ook tennissen, zwemmen en wandelen. Het is de ideale get-away vanuit Auckland en een leuk tussenstop tijdens je reis oor Nieuw Zeeland.

Locatie Piha