Ninety Mile Beach op het Noordereiland is een bekend begrip in Nieuw-Zeeland. Het is één van de mooiste stranden van het land. De naam Ninety Kilometre Beach zou daarom beter passen want het bestaat uit 90 kilometer zandstrand. Geen 90 mijl dus! Naast het strand heb je hier ook 90 kilometer lange duinen geflankeerd door het Aupouri bos.

Ninety Mile Beach

Ninety Mile Beach ligt in de Aupori Peninsula,. Dit wordt door de Maori ook wel Te Hika o te Ika genoemd, wat ‘The tail of the Fish’  betekend. Ninety Mile Beach wordt vaak in één adem genoemd met Cape Reinga. Dit is het noordelijkste puntje van Nieuw-Zeeland. Volgens tradities van de Maori verlaten de geesten van de dode op Cape Reinga deze wereld. Ondanks deze griezelige verhalen is het er schitterend!

Ninety mile Beach

Vandaag de dag volgen veel mensen de geesten richting Cape Reinga alleen gaat dat in bussen. Met je ‘normale’ auto op het strand rijden is hier niet te doen omdat de meeste auto’s weg zakken. Daarnaast zal het ‘rijden op het strand’ niet verzekerd worden. Je kan dus beter met een georganiseerde tour mee. Gelukkig zijn deze er in overvloed. Vanuit Kaitaia, Mangonui en de Bay of Islands kan je excursies boeken naar Ninety Mile Beach en Cape Reinga waarbij je met een bus over het strand rijdt. Er loopt een weg door het midden van de schiereiland naar Cape Reinga maar met de bus over het strand is natuurlijk leuker. Naast het rijden over het strand kan je hier ook kajakken, vissen, quad-rijden, paardrijden, golfen en zwemmen.

How to get there?

Je kan vanuit aitaia, Mangonui en de Bay of Islands tochten boeken naar zowel Ninety Mile Beach of Cape Reinga. Highway 1 gaat dwars door het schiereiland naar het noordelijkste puntje van het land. Je kan ook zelf met een 4WD over het strand rijden (wat natuurlijk wel de mooiste ervaring is! Vanuit Auckland naar Cape Reinga over de Highway 1 duurt ongeveer 5,5 uur.

Locatie Ninety Mile Beach