Beroemd in heel Nieuw-Zeeland en omstreken, en terecht! Hot Water Beach, op de Coromandel Peninsula op het Noordereiland, is niet zo maar een strand. Het is zelfs vrij uniek. Twee uur voor en na low tide kan je een deel van het strand op om een bijzondere ervaring op te doen! Neem een schep mee, graaf een gat op het strand en je hebt je eigen privé-spa! Scheppen kan je gelukkig huren voor $5.

Hot Water Beach

Waar ter wereld kan je je eigen hot-pool graven op het strand? Hot Water Beach is the place to be als je van een beetje warmte houdt. Het is een populaire plek in de Coromandel Peninsula. Door warmwaterbronnen onder het strand komt warm water boven drijven als je een gat graaft in de grond. Een gat graven met je handen is overigens geen aanrader dus huur altijd een schep bij Hot Water Beach Store or Hot Waves Café! Het water wordt ook nog eens automatisch ververst door de inkomende golven. Het is een uniek kunsttukje van Moeder Natuur.

Hot Water Beach

Je vindt Hot Water Beach aan de monding van de Tauwaiwe rivier. Hier komen de warmwaterbronnen omhoog. Het enige wat jij hoeft te doen is een kuil te graven, de natuur doet de rest. Je kan zo’n twee uur genieten van je eigen badje aangezien dan het zeewater weer op komt. En mocht je het allemaal even te warm vinden kan je altijd nog een verfrissende duik nemen in de zee. Hou er wel rekening mee dat je niet de enige bent. In het hoogseizoen kunnen er zomaar 500 mensen  op het strand zitten met allemaal hun eigen prive-badje.

How to ge there?

Hot Water Beach ligt maar 6 kilometer van Hahei vandaan. Vanuit Auckland is het slechts 2 uurtjes rijden voor een heerlijk dagje ontspanning. Er gaan ook verschillende bussen tussen Auckland en Thames om vervolgens bij Hot Water Beach te komen.

Locatie Hot Water Beach