Ontdek de geheime troef van Auckland.. de Hauraki Gulf Islands. De Hauraki Gulf Islands  is een eilanden groep van 70 vierkante kilometer ten noordoosten van Auckland. De Hauraki Gulf Islands worden beschouwd als één van de mooiste eilanden rondom Nieuw Zeeland.

Hauraki Gulf Islands

Het woord Hauraki betekend in het Maori ‘Wind uit het Noorden’. De ligging van de eilanden en de vrij constante wind zorgen er ook voor dat er veel Aucklanders zeilen rondom de eilanden. In totaal liggen er zo’n 47 eilanden in de Hauraki Gulf, hoewel sommige niet groter zijn dan een paar rotsen. Sommige eilanden liggen op enkele minuten van Auckland wat het tot een ideale dagtrip maakt. De bekendste eilanden zijn Waiheke, Rangtoto en Great Barrier. Laatstgenoemde is wat moeilijker te bereiken maar wel één van de mooiste eilanden.

Hauraki Gulf Islands

Op de meeste eilanden kan je gewoon aan land. Sommige zijn aangeduid voor recreatief gebruik met volledige toegang. Andere zijn toegewezen als leefgebied voor bedreigde wilde dieren zoals vogels. Deze eilanden kan je niet zomaar bezoeken, hiervoor heb je een vergunning nodig.

Niet alleen de eilanden zelf zijn bijzonder. Ook de omliggende zee is een populaire plek. Je vindt hier dwergvinvissen en walvissen evenals orka’s en dolfijnen. Als je geluk heb kan je zelfs bultruggen spotten.

De eilanden

Rangitot is het dichtbijgelegen eiland. Het drukste en meest bevolkte eiland is echter Waiheke. Wat ooit een eilandje was begint nu steeds meer op een bekende kustplek te lijken waar Aucklanders vertoeven. Je kan hier wel goed vissen, surfen en wandelen.

Hauraki Gulf Islands

Locatie Hauraki Gulf Islands