Egmont National Park wordt gedomineerd door de Taranaki vulkaan. Het park strekt zich 10 kilometer rondom de vulkaan uit. De Taranaki vulkaan, met 2.518 meter een flinke berg, wordt vaak vergeleken met Mount Fuji vanwege de vorm.

Egmont National Park

Egmont National Park is een populair en indrukwekkend national park met als blikvanger de slapende vulkaan Taranaki. In 1755 is de laatste uitbarsting geweest. Het landschap in Egmont National Park is werkelijk schitterend en je kan er heerlijk wandelen of meerdaagse trekking doen. In de winter is de vulkaan bedekt met sneeuw wat een prachtig landschap oplevert. Als je Egmont National Park Googled zie je hoe perfect rond het park eigenlijk is.

Egmond Nat. Park ST

Omgeven door landbouwgrond (vanwege de vruchtbare grond) en groene bossen is het één van de mooiste parken in Nieuw-Zeeland. Het park is heel toegankelijk en zelfs ook onervaren klimmers kunnen er goed uit de voeten. Met de auto kan je het park in om het vervolgens te voet te verkennen. Je kan zelfs naar de top klimmen waar het uitzicht werkelijk adembenemend is (tenzij je mist hebt).

Beklimmingen

Er lopen drie verharde wegen in het park die allen eindigen op een ander parkeerterrein net niet halverwege de berg. Vanaf daar ligt er voor 140 kilometer aan wandelpaden door het heel Egmont National Park heen. Noord Egmont is het makkelijkste bereikbaar vanaf de grote stad New Plymouth maar als je in het oosten binnen komt kan je met de auto hoger de berg op.

Egmont National Park

De drie de verharde wegen liggen op minder dan een uur rijden van New Plymount maar elke weg heeft aan het begin genoeg accommodaties. Mensen die dus van plan zijn meerdere dagen in Egmont National Park te verblijven kiezen meestal voor een accommodatie bij één van deze wegen inzet park. De beklimming naar de top is niet voor iedereen weggelegd en is zeer pittig. Er zijn zelfs doden gevallen tijdens deze beklimming. Als je langer dan een dag in Egmont National Park bent en wat ervaring hebt met wandelingen dan is het Pouakai Circuit of het Around The Mountain Circuit geschikt. Laat je echter ALTIJD informeren bij één van de informatiecentra’s bij Noord Egmont, Oost Egmont en Dawson Falls.

Locatie Egmont National Park